Belastingsvrij schenken

Een periodieke. schenking aan het ParkinsonFonds? Dat kan! We stellen het enorm op prijs, elke donatie helpt de wetenschap een stap vooruit! Met structurele steun kunnen wij meer fundamentele onderzoeken naar parkinson mogelijk maken. Bovendien is het mogelijk belastingvrij te schenken!

Vroeger kon men dit soort periodieke schenkingen alleen via een notariële akte regelen, bij een notaris. Sinds een wetswijziging op 1 januari 2014 is dit gelukkig niet meer nodig. Daarmee is deze manier van schenken ook interessant geworden voor kleinere bedragen.

Periodieke steun aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek naar parkinson, levert mogelijk zelfs belastingvoordeel op. Wanneer u jaarlijks een vast bedrag schenkt over een periode van minimaal 5 jaar, is uw gift aftrekbaar voor de belasting als het totaalbedrag van alle giften minimaal 60 euro bedraagt.

Een rekenvoorbeeld

Stel, u doneert € 15,- per maand. Dat is € 180,- per jaar.

Als u in de inkomstenschijf van 42% valt, dan kunt u ruim € 75,- van de Belastingdienst terugkrijgen.

U kunt dit voordeel ook aan het ParkinsonFonds gunnen. U schenkt dan na teruggave van de Belastingdienst netto € 180,- per jaar, maar het ParkinsonFonds ontvangt € 255,-

ANBI-rekentool

Deze gepersonaliseerde rekenmodule toont de netto kosten van de gift die wordt ingevuld. Klik op de afbeelding om naar de rekentool te gaan.

Een belastingvrije schenking: zo doet u dat

Het bedrag dat u periodiek wilt schenken, legt u vast via een schriftelijke overeenkomst met het ParkinsonFonds. Dit zijn de 3 simpele stappen:

  1. Download de overeenkomst periodieke gift in geld 
  2. Vul het formulier in
  3. Stuur het formulier op naar het ParkinsonFonds, Hoofdweg 667A, 2131 BB Hoofddorp
Overeenkomst periodieke gift pdf 0.26MB
Download

Niet in de gelegenheid om het formulier te printen? Mail of bel ons, dan sturen wij u natuurlijk de formulieren op!
U ontvangt een exemplaar voor uw administratie retour.

Meer weten over periodiek schenken aan Het ParkinsonFonds? Neem dan gerust contact met ons op.

Telefoonnummer: 023 5540755
E-mailadres: info@parkinsonfonds.nl