Voor bedrijven

Steun ons als bedrijf! Met een donatie aan ParkinsonFonds kunnen bedrijven laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn.

Schenken met belastingvoordeel

Voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om, onder bepaalde omstandigheden, giften fiscaal in aftrek te brengen. Het is daarbij goed om te weten dat je de giften bij de belasting kunt aftrekken, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.
Vanuit een BV kan zakelijk gedoneerd worden. Voor een eenmanszaak, CV, VOF, etc. gelden de regels van particuliere giften.

Als jullie bedrijf de bijdrage aan het goede doel in de vorm van ‘sponsoring’ doet, komen de kosten van die sponsoring normaalgesproken als zakelijke kosten voor aftrek in aanmerking. Er is dan sprake van een op geld waardeerbare tegenprestatie die voor de ondernemer een zakelijk karakter heeft, zoals bijvoorbeeld reclame, PR en/of naamsbekendheid.

Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst. Wil je zelf berekenen wat voordeliger is? Kijk op Berekenhet.nl. Voor meer informatie over jouw specifieke situatie kun je het beste contact opnemen met je belastingadviseur of accountant.

​Geld overmaken via de bank

Een eenmalige zakelijke donatie kan gemakkelijk en direct worden overgemaakt op onze bankrekening NL10 ABNA 0504 2015 30 o.v.v. zakelijke gift. Bij een betaling krijgen we geen contact- of adresgegevens door. Terwijl we je wel graag willen bedanken voor jouw bijdrage. Wil jij daarom je contactgegevens in het opmerkingenveld van de betaling zetten? Alvast hartelijk bedankt!

Niet-financiële steun

Een samenwerking met het ParkinsonFonds bestaat voor onze partners steeds vaker uit iets anders dan alleen geld. Jullie producten, diensten of kennis kunnen zeer waardevol zijn voor ons werk. Met jullie hulp kunnen we onze impact vergroten. Hierbij twee voorbeelden van verschillende samenwerkingen: het beschikbaar stellen van advertentieruimte, het doneren van manuren of tegen inkoopprijs aanbieden van eigen producten.

Doneer je oude IT-apparatuur aan het goede doel

Heb je op kantoor nog oude laptops, computers, beeldschermen of printers liggen? Je kunt deze IT-apparatuur inleveren. Daarmee steun je het goede doel met jouw bedrijf!

Wat voor IT-apparatuur kun je inleveren voor het goede doel? Je kunt allerlei soorten afgeschreven IT-apparatuur inleveren. Denk aan oude laptops, computers, monitoren en printers. De restwaarde hiervan gaat naar het ParkinsonFonds.

Hoe kun je de oude laptops en computers inleveren (werkwijze)?
Je kunt de afgeschreven apparatuur kosteloos meegeven aan Stichting ITdonations. ITdonations is een onafhankelijke stichting die ICT-apparatuur van bedrijven inzamelt. Alle producten worden duurzaam en verantwoord afgevoerd. Door de gegarandeerde dataverwijderingscertificaten is het ook nog eens 100% veilig. Met ITdonations spaar je het milieu en gun je je oude pc of laptop een tweede leven.

Een bedrijfsactie organiseren

Samen in actie komen is de nuttigste en leukste teambuilding die er is. Willen jullie als bedrijf of met collega’s in actie komen voor het ParkinsonFonds? Doe dan bijvoorbeeld mee aan een sportief evenement, verkoop producten of ga een uitdaging aan waarvoor je je laat sponsoren. Start jullie bedrijfsactie op ons actieplatform.

Steun met je kerstpakket het goede doel

Steeds meer bedrijven en instellingen maken een bewuste keuze als het gaat om kerstpakketten. Rekening houden met mens en milieu speelt daarbij een steeds groter wordende rol. De combinatie van kwalitatief hoogwaardige kerstpakketten en daarnaast kosteloos je goede doel financieel steunen, geeft de garantie voor een origineel kerstpakket.

Bij iedere bestelling draagt Kerstpakkettenplaza.nl een vast bedrag per kerstpakket af aan het goede doel van je keuze. Je kunt je Goede Doel eenvoudig kenbaar maken bij je offerte aanvraag.

Hebben jullie een idee waarmee jullie denken het ParkinsonFonds te kunnen steunen? Neem gerust contact op met Lex Knobben, directeur, via telefoonnummer 023 554 07 55 of via de mail secretariaat@parkinsonfonds.nl .