Apeldoornse Boys krijgen nieuw voetbaltenue

De Apeldoornse Boys onder 11 krijgen, van opa Kees Bunk, een nieuw voetbaltenue met het logo van Stichting ParkinsonFonds op de borst om meer aandacht te geven aan Parkinson.

Minder kracht in benen

Kees Bunk is de opa van Silvan en Keano, twee spelers in de jeugd van de Apeldoornse Boys. Dhr. Bunk  is altijd keeper geweest en tijdens het geven van keeperstraining ervoer hij minder kracht in zijn benen. Dit bleken de eerste signalen van de ziekte van Parkinson. Na een geslaagde DBS-operatie in december 2016, bleek het door andere opkomende symptomen van de ziekte van Parkinson toch niet meer haalbaar om geheel zelfstandig te wonen. In december 2017 is dhr. Bunk vanuit Bennekom in een verpleegtehuis in Apeldoorn gaan wonen. Dit is dezelfde woonplaats als zijn kleinkinderen en kan hij nu regelmatig van hen genieten langs het voetbalveld.

Nieuw tenue voor de Apeldoornse Boys

Dhr. Bunk is ook donateur van het ParkinsonFonds en daarom leek het hem een leuk idee om het team, met zijn kleinzonen, van Apeldoornse Boys in nieuwe tenues te hullen met Stichting Parkinson op de borst. Op deze manier hoopt hij aandacht te geven aan het werk van het ParkinsonFonds en te zorgen dat het elftalletje van Apeldoornse Boys er professioneel gekleed bijloopt.

Persoonlijk bedankje

Zaterdag 28 april was het zover. Trots poseerde dhr. Bunk mee op de elftalfoto en kreeg een persoonlijk bedankje van alles spelertjes en hun trainer. Alle spelertjes hebben beloofd gezamenlijk een keer te komen helpen met het verzorgen van de koffie en thee in het verpleeghuis waar dhr. Bunk woont. Op deze manier laten ook zij blijken dat het geweldig is om te mogen sporten, maar ook te beseffen dat anderen soms een beetje hulp nodig hebben.

En natuurlijk zijn wij van het ParkinsonFonds, dhr. Bunk zeer dankbaar voor dit prachtige initiatief.

Zelf een actie starten?

Wil je ook meer aandacht geven aan Parkinson? Meld je aan met een actie op onze speciale actiewebsite.

Start je actie

Gerelateerd nieuws

Patiënten

Zijn parkinson, mijn berg

Sander beklimt Peak Lenin en draagt zo bij aan onderzoek naar parkinson.

ActiesOnderzoek

Boksbenefietgala voor fundamenteel onderzoek

Terug naar overzicht Boksbenefietgala voor fundamenteel onderzoek Een enthousiast koppel! Enthousiast stapt een tweetal op...

Organisatie

Prof. Dr. Vincenzo Bonifati ontvangt Melvin Yahr Award en geeft lezing

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Professor Vincenzo Bonifati, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad...