Koffie en de ziekte van Parkinson: een veelbelovende ontdekking

Bron: Margriet 

Schrijver: Melissa van Noort 

Dankzij financiering door het ParkinsonFonds heeft epidemioloog Susan Peters van het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) en de Universiteit van Utrecht een baanbrekende ontdekking gedaan: koffie kan mogelijk de ziekte van Parkinson helpen voorkomen. Dit onderzoek, gebaseerd op een uitgebreide Europese dataset en bloedmonsters van patiënten, laat zien dat koffie door specifieke metabolieten een preventieve werking heeft. Cafeïne vertraagt het ziekteproces bij reeds zieke mensen niet. Koffie biedt hoop als preventief middel, vooral voor mensen met een verhoogd risico zoals mensen met een REM-slaap afwijking. Benieuwd naar de fascinerende details van deze studie en wat dit kan betekenen voor de toekomst van Parkinson-preventie? Lees het volledige verhaal en ontdek alle inzichten op de Margriet website. 

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

OrganisatiePatiënten

Parkinson en de mens achter de ziekte.

Bram Hart en Eva Schuz organiseerden een succesvolle scholingsdag over parkinson en de mens achter...

Onderzoek

Koffie en de ziekte van Parkinson: een veelbelovende ontdekking

Dankzij financiering door het ParkinsonFonds heeft epidemioloog Susan Peters van het Institute for Risk Assessment...

Patiënten

Parkinson en RBD

Rene Visscher kreeg de diagnose RBD. Sindsdien zet hij zich in om RBD bekender te...