Beeldend kunstenaar Twan Hendriks organiseert Parkinson event

Kunstproject ParkinsonGrasveld staat centraal

Op donderdagavond 9 april organiseert kunstenaar Twan Hendriks (72) een speciaal event rond de ziekte van Parkinson. Het evenement vindt plaats in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Prof. dr. Erik Scherder geeft een minicollege en pianist Jan Willem Rozenboom treedt op. Daarnaast zijn er nog meer muzikale optredens, interviews – o.a. met René Kruijff – en een kunstexpositie.

Update

Zondag 15 maart, zijn er door het kabinet extra maatregelen genomen om het Coronavirus verder in te dammen. Helaas hebben deze maatregelen ook consequenties voor het event ‘Het Brein & Muziek’ op donderdag 9 april. Het is duidelijk geworden dat het event niet door kan gaan op eerdergenoemde datum.

Op basis van de nieuwe maatregelen gaan wij op zoek naar een vervangende datum. Omdat het verloop van de situatie nog onbekend is, kan hier enige tijd overheen gaan. We vragen hiervoor om uw begrip.

Mochten wij een nieuwe datum hebben gevonden dan laten we u dat via de mail en website weten.

Aandacht voor de ziekte van Parkinson

Twan organiseert het event om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson, waaraan hij zelf ook lijdt. Daarnaast staat zijn kunstproject ParkinsonGrasveld centraal, waarmee hij via workshops geld inzamelt voor Parkinsononderzoek. “Tijdens zo’n workshop creëren deelnemers ieder een grasfiguur van keramiek. Die grasfiguren worden onderdeel van een Parkinson- Grasveld van 5,3 bij 5,3 meter. Een symbolische maat; toen ik de diagnose kreeg, bleek dat wereldwijd 5,3 miljoen mensen de ziekte van Parkinson hebben.”

Workshops

Als het grasveld 300 figuren telt, wordt het geveild. Alle opbrengsten van de workshops en straks het kunstwerk zijn voor het ParkinsonFonds. Het ParkinsonGrasveld moet idealiter over drie jaar gereed zijn. Twan organiseert maandelijks een workshop voor maximaal vijf deelnemers in Tilburg. Hij hoopt dat het event nog veel meer deelnemers oplevert (momenteel zijn er 100 grasfiguren gereed). Wilt u zich opgeven voor een workshop, dan hoeft u niet te wachten, dat kan op elk moment via de website www.kunstwan.nl

Minicollege

De presentatie van de avond is in handen van schrijver/ cabaretier Frank van Pamelen. Neuropsycholoog Erik Scherder geeft een minicollege over het brein. “We wachten nog op de bevestiging van een bekende muzikant, die eventueel samen met professor Scherder zal optreden. Op het podium zal Frank een panelinterview afnemen met onder anderen René Kruijff en mijzelf.” Tijdens het event wordt een demonstratie gegeven van de creatie van zo’n keramiek grasfiguur. Daarnaast is er een expositie met de reeds vervaardigde grasfiguren met de voorontwerpen en zijn laatste fotowerken ‘De schoonheid van het einde’. Deze fotowerken zijn ook te koop, en de opbrengsten schenkt Twan eveneens aan het ParkinsonFonds. “Niks blijft aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen, alles is voor het wetenschappelijk onderzoek!”

Wilt u dit Parkinson event bijwonen?

U kunt zich aanmelden via het formulier op www.stichtingparki.nl.

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

ActiesFamilie

Natuurfoto’s voor parkinson.

Terug naar overzicht Natuurfoto’s voor parkinson Eind 2022 verkocht Fred Bisschop via onze actiesite zijn...

Patiënten

Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt!

Terug naar overzicht Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt! Het...

ActiesFamilie

Toon Meesters vroeg om donaties voor parkinson.

Toon Meesters nam als veearts afscheid van het werkende leven. Hij wilde liever geen cadeaus...