Benefietconcert voor Parkinson op zaterdag 11 april

Op zaterdag 11 april is het Wereld Parkinson Dag, met wereldwijd extra aandacht. Het is de geboortedag van de Londense arts James Parkinson, die de ziekte voor het eerst onderzocht en beschreef. Stichting ParkinsonFonds financiert onderzoek naar de nu nog ongeneeslijke ziekte.

 
Aan de vleugel in Flora Boskoop. Ted Valk (links) en Bram Endeveld hopen op een volle zaal op 11 april tijdens het Benefietconcert voor Parkinson. De opbrengsten zijn bestemd voor onderzoek naar deze ziekte.
 
Initiatiefnemer is Ted Valk. Het plan ontstond in november vorig jaar, kort na het overlijden van zijn broer Kees aan Parkinson. Ted Valk: “Kees was leadzanger in onze band Cool Breeze Revival. Hij is in zes jaar tijd gesloopt door de ziekte. Het begon ermee dat hij niet meer kon zingen, toen niet meer praten, niet meer schrijven. Hij is ook dement geraakt. Na zijn overlijden wilde ik iets doen. Als eerbetoon aan Kees, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek.”
 
René Kruijff is directeur van het ParkinsonFonds. Hij is afkomstig uit de farmaceutische industrie en bekend met neurologie. Hij benadrukt het belang van onderzoek: “Parkinson is een chronische hersenaandoening die nog niet te genezen is. Medisch-wetenschappelijk onderzoek is van groot belang. Als ParkinsonFonds financieren wij belangrijk onderzoek en geven informatie over de ziekte. Ons uiteindelijk doel is de ziekte voorkomen of genezen.” Hij is blij met het initiatief voor het benefietconcert. “De ziekte van Parkinson breidt zich uit, wordt ook bij jongere leeftijdsgroepen geconstateerd, ook door betere diagnostiek. Er is wereldwijd een alarmerende toename bij jongere mensen. Vroeger werd de ziekte vooral bij mensen tussen 50 en 60 jaar vastgesteld. De extra aandacht voor Parkinson is broodnodig.”
 
Geheel in de sfeer van de muzikale broers Valk, is een gevarieerd muzikaal programma samengesteld. Hierbij speelt Boskoper Bram Endeveld een belangrijke rol. Hij treedt op als pianist/vocalist en is betrokken bij de organisatie. Overigens is de familie Endeveld ruim vertegenwoordigd, want ook dochter Fleur zal als zangeres optreden, en echtgenote Sandra zet zich in als vrijwilliger en zal als gastvrouw aanwezig zijn. De avond wordt gepresenteerd door oud-burgemeester Coos Rijksdijk. Bram Endeveld: “Bijna alle artiesten doen belangeloos mee. Bekende namen zoals Erica Laros en Johnny Verger. Ook The Amazing Stroopwafels treden op.” Bram houdt nog een slag om de arm, maar acht de kans zeer groot dat hij samen met Coos Rijsdijk “Boskoop bij nacht” ten gehore zal brengen. Uiteraard zal ook de Cool Breeze Revival Band spelen, met Ted Valk op basgitaar en met Kees in zijn hart.
 
Bron: Gouwe Koerier woensdag 1 april 2015
Auteur: Morvenna Goudkade
 

Het Benefietconcert voor Parkinson vindt plaats op zaterdag 11 april in Flora Boskoop aan de Parklaan 4. Aanvang is 20.00 uur (zaal open 19.15 uur). Het volledige programma is te vinden op www.floraboskoop.nl. Kaarten à 15,- euro zijn te bestellen via coolbreezerevival@gmail.com

Gerelateerd nieuws

Patiënten

Zijn parkinson, mijn berg

Sander beklimt Peak Lenin en draagt zo bij aan onderzoek naar parkinson.

ActiesOnderzoek

Boksbenefietgala voor fundamenteel onderzoek

Terug naar overzicht Boksbenefietgala voor fundamenteel onderzoek Een enthousiast koppel! Enthousiast stapt een tweetal op...

Organisatie

Prof. Dr. Vincenzo Bonifati ontvangt Melvin Yahr Award en geeft lezing

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Professor Vincenzo Bonifati, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad...