Giovanni houdt een spreekbeurt over parkinson

25 mei was het zover: Giovanni hield zijn spreekbeurt voor groep 8. De spreekbeurt ging over de ziekte van Parkinson. Giovanni koos voor dit onderwerp omdat zijn vader aan de ziekte lijdt.

Giovanni kon natuurlijk bij zijn vader terecht voor informatie over de ziekte van Parkinson. Maar ook op de website van het ParkinsonFonds vond hij van alles om te gebruiken in zijn spreekbeurt.

Alles over de ziekte van Parkinson

Hij begon zijn spreekbeurt met te vertellen over zijn vader. Giovanni weet niet beter dan dat zijn vader de ziekte van Parkinson heeft omdat die al lang aan de ziekte lijdt. Verder vertelde Giovanni over hoe de ziekte van Parkinson ontdekt wordt, wat er eigenlijk aan de hand is wanneer iemand dit heeft en wat de ziekte voor impact kan hebben op het dagelijks leven van patiënten. Ook legde hij uit wat er voor behandelmethodes zijn.

De mooie dingen

Ook vertelde Giovanni over wat de mooie dingen zijn die hij wél kan doen met zijn vader. Zo vertelde hij bijvoorbeeld dat ze vaak samen spelletjes doen. Dit vulde hij in de Powerpoint aan met een afbeelding waarop hij en zijn vader samen een bordspelletje speelden.

 

Het cijfer? Een 8,4!

Dat zijn spreekbeurt hartstikke goed ging, zie je ook aan het cijfer. Giovanni kreeg hier namelijk een 8,4 voor! Voor ‘duidelijk spreken’ scoorde hij zelfs zeer goed. Gefeliciteerd met jouw prachtige cijfer, Giovanni. En wat mooi dat jij jouw spreekbeurt over de ziekte van Parkinson hebt gedaan!

We hopen dat door jou meer kinderen geïnspireerd worden om hun spreekbeurt over de ziekte van Parkinson te houden.


Razend benieuwd naar de spreekbeurt van Giovanni? Je kunt hem hier bekijken.
Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

Organisatie

Prof. Dr. Vincenzo Bonifati ontvangt Melvin Yahr Award en geeft lezing

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Professor Vincenzo Bonifati, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad...

Onderzoek

Boksen met de ziekte van Parkinson – kom je meedoen?

Bij Only Friends in Amsterdam wordt sinds kort Parkinson Boxing aangeboden. Dennis en Myron hebben...

OnderzoekPatiënten

Kwaliteit van leven door DBS – Deep Brain Stimulation

Conny onderging recentelijk een Deep Brain Stimulation – DBS – operatie. Lees haar motiverende verhaal.