Hartverwarmende donateursacties

Het hele jaar door organiseren mensen mooie acties om geld in te zamelen voor parkinsononderzoek. Dat gebeurde ook in 2021. En dat terwijl de maatregelen rond COVID-19 de donateursacties niet altijd makkelijk maakte. Heel veel dank voor alle inspanningen en prachtige bijdragen voor belangrijk parkinsononderzoek.

40ste Marathon Rotterdam Roels sponsoractie voor parkinsononderzoek

Roel Leeuwis zou op 5 april vorig jaar zijn 40ste marathon lopen tijdens de 40ste Marathon Rotterdam. Door COVID-19 werd de marathon eerst uitgesteld en toen alsnog afgelast. Met de afschaffing van de anderhalvemeterregel kon de 40ste editie dit jaar gelukkig doorgaan, en wel op 24 oktober. Ondanks blessures wilde Roel de marathon lopen, speciaal voor zijn vriend Peter, die parkinson heeft. Helaas kreeg Roel corona, en mocht hij niet meelopen. Ontzettend jammer, maar zijn donateursactie blijft geweldig. Roel startte vorig jaar de actie ‘Lopen tegen Parkinson’ om geld in te zamelen voor parkinsononderzoek. Een waanzinnig succesvolle actie, want nog voor het startschot zamelde hij al meer dan € 9500 in. In de aanloop naar de marathon riep hij iedereen die hij kende op om zijn donateursactie en speciale QR-code te delen, om zo veel mogelijk donaties binnen te halen voor het ParkinsonFonds. Fantastisch!

Roel: “Door Peter wordt me extra en pijnlijk duidelijk wat een rotziekte parkinson is. De ziekte van Parkinson neemt je in een wurggreep en ontneemt je steeds meer energie en spierkracht. Heel gauw moe, slecht kunnen slapen, niet/nauwelijks meer kunnen lopen, onduidelijk praten, trillen, een maskergezicht: het zijn allemaal parkinsonsymptomen. Het heeft een heel grote impact op de levenskwaliteit van de patiënt en zijn directe omgeving. Hopelijk kunnen we met alle donaties bijdragen aan een oplossing voor deze rotziekte.”

Brein & Muziek evenement verschoven naar 7 april 2022

Door de pandemie werd Brein & Muziek al twee keer uitgesteld. Twan Hendriks en zijn team organiseren dit evenement rond parkinson nu op 7 april 2022. “We streven naar de invulling conform de eerste opzet: een avond waarop professor Erik Scherder een presentatie geeft en de pianist/componist Jan-Willem Rozenboom de muzikale omlijsting verzorgt. Het wordt sowieso een prachtige avond. Ik hoop dat we uitverkopen want we doen het allemaal voor belangrijk parkinsononderzoek.”

Opbrengst dichtbundel voor parkinsononderzoek

Anne Mies Rosenthal bundelde de prachtige gedichten van haar vader Ewoud in ‘Gedachten zijn krachten’. Hij overleed in 2015 aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Een deel van de opbrengst van de bundel gaat naar parkinsononderzoek. “Voor mij was het logisch om voor het ParkinsonFonds te kiezen. Hopelijk wordt er snel een geneesmiddel gevonden voor deze nare ziekte. Ik hoop dat de gedichten mensen inspireren, dat ze er moed, plezier en positieve energie uit halen.” U kunt de dichtbundel bestellen via annemies.rosenthal@gmail.com (€ 19,90 plus verzendkosten).

Een donateursactie in plaats van cadeaus

We zien steeds vaker dat mensen voor hun verjaardag vragen om een donatie voor het ParkinsonFonds in plaats van een cadeau voor zichzelf. Dat deed Marcel van der Hoeven ook. Zijn vader overleed begin 2020 aan de gevolgen van parkinson. Voor zijn 50ste verjaardag in augustus 2021 vroeg Marcel vrienden en familie daarom een bedrag te schenken voor parkinsononderzoek. “Ik zou het mooi vinden als mijn verjaardag kan bijdragen aan meer onderzoek.”

Een donateursactie in plaats van bloemen

Sommige mensen geven aan dat ze bij hun uitvaart geen bloemen hoeven, maar een donatie voor parkinsononderzoek op prijs stellen. Ontroerende acties, die wij uiteraard zeer waarderen.

Wilt u zelf een inzamelactie organiseren? Daar helpen wij u graag bij. Op actie.parkinsonfonds.nl kunt u inspiratie opdoen en een eigen actiepagina aanmaken. Hier vindt u ook tips om uw actie bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen en succesvol te maken.

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

OrganisatiePatiënten

Parkinson en de mens achter de ziekte.

Bram Hart en Eva Schuz organiseerden een succesvolle scholingsdag over parkinson en de mens achter...

Onderzoek

Koffie en de ziekte van Parkinson: een veelbelovende ontdekking

Dankzij financiering door het ParkinsonFonds heeft epidemioloog Susan Peters van het Institute for Risk Assessment...

Patiënten

Parkinson en RBD

Rene Visscher kreeg de diagnose RBD. Sindsdien zet hij zich in om RBD bekender te...