Nieuwsbrief juli 2024

De zomer is in volle gang. Juli bracht ons weer een maand vol boeiende ontwikkelingen en inspirerende verhalen. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de hoogtepunten van juli 2024. Ontdek wat er speelde en wat je niet mag missen in deze editie van onze nieuwsbrief!

Wil je graag up-to-date blijven? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuwe rechtstreeks in je mailbox.

Onderzoek

Voorbeeld van de dikke darm

De darmen en het microbioom en de ziekte van Parkinson.

Mede dankzij jouw steun kan Prof. Dr. M. Fiorella Contarino onderzoek doen naar de ziekte van Parkinson. Haar onderzoek richt zich op de darmen en het microbioom van de darm. Het hoofddoel van de studie FMT-CAPGAP is om het effect van Fecale Microbiota Transplantatie (FMT) op motorische symptomen bij patiënten met de ziekte van Parkinson (PD), die motorische complicaties ervaren, te onderzoeken. 

Je leest er alles over op onze website.

De Nijmeegse Vierdaagse

Zinderende hitte en een spetterende opbrengst!

Van 16 tot en met 19 juli werd in Nijmegen de 106e editie van de beroemde Nijmeegse vierdaagse gewandeld. Duizenden lopers schreven zich in en onder hen bevonden zich ook lopers die zich lieten sponsoren voor Stichting ParkinsonFonds. Er waren eerste-keer-lopers bij, een loper die haar 25ste vierdaagse wist te volbrengen en alles daartussen in. Onze helden liepen allen met een persoonlijk verhaal en zij haalden allemaal de finish. Met elkaar volbrachten zij een zware laatste dag in de brandende zon. Op de Wedren vlakbij de finish stond onze collega Yannick klaar om de vermoeide lopers een nog warmer welkom te heten. Met elkaar haalden zij een bedrag op van 6.495 euro. Wat zijn wij trots op en dankbaar voor de inzet van onze vierdaagse helden. Staat het wandelen van de vierdaagse ook op jouw verlanglijst en overweeg je om te lopen voor Stichting ParkinsonFonds? Neem dan zeker contact op met ons en laat je informeren over de mogelijkheden. Stuur een mail naar marliesvaneunen@parkinsonfonds.nl ovv Nijmeegse Vierdaagse 2025. 

Meeloper2024!

Meelopers vierdaagse haalden €4.571,- op

Meelopers, je kwam ze overal tegen!

Niet iedereen is bij machte om te starten op de vierdaagse van Nijmegen. Dat vinden wij natuurlijk heel jammer en daarom organiseerden wij de MEELOPER 2024. Een virtuele wandeleditie speciaal voor iedereen die zich toch wandelend wilde inzetten voor Stichting ParkinsonFonds. Overal in het land en zelfs op Tenerife en in Londen kwamen zij tussen 16 en 19 juli in actie. Op de wandelschoenen net als de wandelaars in Nijmegen. Met elkaar brachten zij het mooie bedrag op van 4.571 euro. Wij zijn ook heel trots op en dankbaar voor alle meelopers van dit jaar. Wil je meer weten over deze meeloper en wil je misschien zelf ook meedoen? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail aan marliesvaneunen@parkinsonfonds.nl ovv meeloper2025! 

PARKINSON & Boksen

Ruben Figaroa - Bokens & parkinson

Je doet ertoe, ook met de ziekte van Parkinson.

Ruben Figaroa is recentelijk trainer geworden voor parkinsonboksen. Hij traint mensen met de ziekte van Parkinson in Emmen. In een openhartig interview vertelt Ruben waarom hij deze keus heeft gemaakt. Woon jij in Emmen of omgeving en wil je graag trainen bij een PBX gecertificeerde parkinsonbokstrainer? Lees dan zeker zijn verhaal.

Bewegen & Parkinson

Voorkant Brochure bewegen - Stichting ParkinsonFonds

Deze nieuwsbrief staat barstensvol items over bewegen. Bewegen is goed voor iedereen maar in het bijzonder voor mensen met de ziekte van Parkinson. Ben jij benieuwd naar de invloed van bewegen op de ziekte van Parkinson? Bestel dan snel de brochure.

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

ActiesPatiënten

Over parkinson en bergen

Parkinson raakt de vader van Sander en daarom beklom hij peak Lenin. Vader en zoon...

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juli 2024

De zomer is in volle gang. Juli bracht ons weer een maand vol boeiende ontwikkelingen...

FamiliePatiënten

Parkinson heeft mij niet!

Parkinson en de Kennedymars? Eddie gaat het doen!