Nieuwsbrief juni van Twan Hendriks

Onder begeleiding en assistentie van kunstenaar Twan Hendriks maken deelnemers van de workshop een grasfiguur van klei. De opbrengst van de workshops komt ten goede van wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. Maandelijks geeft Twan Hendriks een nieuwsbrief uit over het verloop van zijn initiatief. Hieronder vindt u zijn nieuwsbrief van de maand juni.

Met in deze nieuwsbrief:

  • Voorwoord
  • De vrijwilliger
  • Cadeauxprent uitgereikt
  • Presentatie bij het Parkinsoncafé Midden-Brabant
  • Interview wijkkrant “De Noordhoek”
  • Interview door Pieter Bon
  • PR-zuil
  • Tweede TV-spotje van het ParkinsonFonds >
  • Deze actie wordt ondersteund door…

Voorwoord

Het is alweer even geleden dat er een nieuwsbrief verscheen. Niet dat ik stil heb gezeten, integendeel, er is weer veel gebeurd. Van presentaties tot interviews en diverse besprekingen en afspraken. Tussen de bedrijven door ook nog een nieuwe video gemaakt als alternatief voor mijn PowerPoint presentaties. Mijn Parkinson begint zich al aardig te manifesteren. Vooral in situaties die enige spanning geven, zoals mondelinge presentaties, afspraken en bijeenkomsten. Vandaar deze nieuwe video. Zo zie je maar …. er is overal een oplossing voor. Ik probeer positief te blijven: het glas is nog steeds halfvol en daarbij …. wat heb ik er een plezier in!

Intussen ben ik een tweede uitdaging aangegaan nl. een groot gala organiseren om het ParkinsonGrasveld nog meer in de picture te zetten en in het bijzonder het bedrijfsleven te interesseren voor mijn kunstproject. Het staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar ik heb er vertrouwen in dat ook dit me moet lukken. Een gala, in de vorm van een uitgebreid diner, omkleed met entertainment. Een muzikale omlijsting, aangevuld met een veiling en een uitleg over Parkinson door een neuroloog. Een avondvullende evenement. Er zijn al enkele bijzondere bedrijven die een serieuze mondeling toezegging hebben gedaan voor een samenwerking. Ik realiseer me maar al te goed dat het organiseren van een gala geen sinecure is en veel heel veel tijd zal kosten. 11 April 2020 (WereldParkinsonDag) zou een mooie gelegenheid zijn, maar het is heel goed mogelijk dat dat nu al te kort dag is. Meer hierover in een volgende nieuwsbrief, met hopelijk al weer iets meer zekerheid.

Boudewijn Wouters, vrijwilliger bij de workshop van Hans Verschuren

(zie vorige nieuwsbrief)

Als vrijwilliger ondersteun ik nu al weer 3 jaar een groep van 12 Parkinsonpatiënten. Dit doe ik met heel veel plezier. Wij als vrijwilligers zijn met 5 man iedere vrijdag bezig met een workshop keramiek en schilderen. Ik ben voornamelijk bezig met keramiek. Handvormen, mallen maken, potten draaien op de draaischijf , een ander assisteert met schilderen, weer een ander schenkt koffie met iets lekkers. Hans Verschuren is met dit initiatief 4 jaar geleden begonnen met het motto;

“HANDEN KUNNEN MEER ALS ALLEEN TRILLEN”

De groep is razend enthousiast en er vloeien tranen als het vakantie is en we een tijdje stoppen. Dit zegt mij erg veel en geeft mij als vrijwilliger weer de motivatie om dit te blijven doen. We gaan er van uit dat alles (op creatief gebied ) mag en niets hoeft. Er zijn ook parkinsonpatiënten die een middag alleen uitrusten en wat bijpraten. Ook goed vinden wij. Het gaat erom dat iedereen er een leuke middag heeft en het verbaast mij dat er zo’n mooie werkstukken gemaakt worden. We kunnen gebruik maken van de keramiekovens van de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur zodat iedereen met eigen gemaakte keramische werkstukken naar huis gaat.

Boudewijn Wouters
Vrijwilliger workshop
Etten-Leur

Een cadeauxprent voor Hans Swinkels

Vorige maand heb ik weer het genoegen gehad om een cadeau-prent te mogen overhandigen. Ook Hans Swinkels had een groep van 5 deelnemers weten te organiseren en we hebben zo een gezellige en productieve dag gehad.


Hans, bedankt.

Presentatie bij het Parkinsoncafé Midden-Brabant.

Zoals ik in mijn vorige nieuwsbrief medlde, was ik op 24 april uitgenodigd om een presentatie te houden in het Parkinsoncafé Midden Brabant. Met een beetje ervaring en hulp van PowerPoint moest dat geen probleem zijn. Dus ging ik met volle moed richting de Druiventros, Berkel Enschot, waar de meetings worden gehouden onder het genot van een lekker kop koffie. Iedere 4e woensdag van de maand vinden deze ontmoetingen plaats met een sociaal karakter.

Centraal staat de gezelligheid, contact en informatie. Het programma is van 14:00 tot 16:00 uur. Regelmatig worden er sprekers uitgenodigd die uitleg geven over een bepaald onderwerp betreffende Parkinson en die tevens vragen kunnen beantwoorden over het onderwerp. Zo had ik ook een uitnodiging gekregen om mijn kunstproject te presenteren met als resultaat, een groep enthousiastelingen die zich hebben ingeschreven.

Interview wijkkrant “De Noordhoek”

Naar aanleiding van mijn presentatie in wijkcentrum “de Boomtak” onderstaand interview.
Via deze link wordt in een nieuw venster de pagina vergroot.

Interview door Pieter (Omroep Tilburg)

Aflevering 8:
Twan Hendriks – Beeldend Kunstenaar – ‘Ik ben een speels manneke, je komt een keer, je gaat een keer, dat is gewoon realiteit’

Naar podcast interview.

Een stad tekent haar kunstenaars. Welke invloed heeft Tilburg op het leven en werk van de kunstenaars die er vandaan komen, nog steeds wonen of er altijd weer naar terugkeren? Hoe laten zij zich inspireren door het verleden, het heden en de toekomst van de stad?

Bon trekt erop uit en gaat het gesprek aan met Tilburgse makers. De podcastserie spant een audio-net van nieuwsgierigheid over de stad waarin de verhalen worden gevangen. De kunstenaars kiezen de plaatsen om de gesprekken te voeren. Het blijken knooppunten te zijn van vakmanschap, creativiteit, inspiratie, geloof, natuur, cultuur, spiritualiteit, boosheid, verwondering en ontdekking.

‘Een stadse tekening met liefde gemaakt’ – Pieter Bon

 

PR zuil

Op enkele belangrijke sociaal controleerbare plaatsen wil ik zuilen plaatsen met elk 10 grasfiguren die al door workshopdeelnemers zijn gemaakt en voorzien van een flyerbakje voor de nodige PR. Ik hoop hiermee potentiële deelnemers over te halen om zich in te schrijven voor een workshop.

Bouw mee aan het “ParkinsonGrasveld”

Met dank aan CVT Van Tilburg, die het materiaal en de constructie heeft gedoneerd.

Tweede TV spotje van het ParkinsonFonds

Tot de volgende nieuwsbrief.
Met vriendelijk groeten,
Twan Hendriks

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

Onderzoek

Boksen met de ziekte van Parkinson – kom je meedoen?

Bij Only Friends in Amsterdam wordt sinds kort Parkinson Boxing aangeboden. Dennis en Myron hebben...

OnderzoekPatiënten

Kwaliteit van leven door DBS – Deep Brain Stimulation

Conny onderging recentelijk een Deep Brain Stimulation – DBS – operatie. Lees haar motiverende verhaal.

Patiënten

Meer praktische hulp na de diagnose ziekte van Parkinson

Ingrid is 45 en heeft jonge kinderen. Ze heeft recentelijk gehoord dat ze de ziekte...