Obstakels overwinnen voor parkinson

Rob van Bree is 43 jaar en vastbesloten alles uit het leven te halen. Hij laat zich door niets en niemand stoppen. Geen obstakel is hem te groot. Zelfs een dubbele hernia kon hem er niet van weerhouden het trainen op te pakken en te beginnen aan een van de bekende obstakelruns van ons land. Waarom? Dat vertelt hij je graag!

Sterk als een viking

Een dubbele hernia én obstakelruns? Daar horen we graag meer over. Vertel eens?

“Klopt. Ik heb een aantal jaren geleden een dubbele hernia gehad maar ik ben nu eenmaal niet iemand die gelooft dat je dan gelijk niks meer kunt. Ik wilde goed uit die moeilijke situatie komen en dat werkt voor mij juist het beste met het trainen voor iets dat écht onmogelijk lijkt. Natuurlijk ben ik niet meteen begonnen met trainen voor een ultra maar eerst met kortere afstanden. Nu ben ik zo ver dat ik een ultra aandurf en ik wil deze obstakelrun in het teken zetten van fondsenwerven voor Stichting ParkinsonFonds.”

Als een vader

Dat is bijzonder! Je loopt al een ultra van 60 kilometer en dan wil je dat ook nog doen voor fundamenteel onderzoek. Waarom?

“Mijn schoonvader – en hier raakt Rob zichtbaar geëmotioneerd – is als een vader voor mij. Toen hij een jaar of zeven geleden de diagnose parkinson kreeg, was dat voor ons allemaal een enorme klap. Niet in de laatste plaats voor hemzelf. Hij was toen 62 jaar en fiscalist. Al vrij snel na de diagnose heeft hij moeten stoppen met werken. Niet omdat hij dat bekende trillen kreeg, maar omdat hij slecht uit zijn woorden kon komen en zijn geheugen slechter werd. Hij is in de afgelopen jaren ook steeds krommer gaan lopen. Dat raakt mij enorm en daarom wil ik zo graag iets doen”

Actiepagina aangemaakt

Je maakte een actie aan op ons platform. Hoe vond je dat gaan?

“Ja klopt! Ik had nog nooit zoiets gedaan dus ik dacht wel even – kan ik dit wel? – maar het ging supermakkelijk! En je gelooft het niet maar binnen een week stond er al bijna 1000 euro op. Dat geeft wel een goed gevoel!”

Trainen

Hoe ga je de komende periode aanpakken –  want zo’n ultra dat is nogal wat?!

“Nou zeker! De ultra loop ik samen met een vriend en we hebben besloten dit echt heel serieus aan te pakken zodat we onze lichamen in het proces niet stuklopen. Een ultra obstakelrun is op twee vlakken zwaar: je loopt 60 kilometer hard en daarnaast overwin je 140 verschillende grote obstakels. We trainen nu twee keer per week met een personal trainer en we staan daarnaast nog drie avonden in de sportschool, en rennen elk weekend nog een aantal kilometer. Ja dat is zwaar, maar niet zo zwaar als leven met parkinson.”

Wens voor de toekomst

“Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik gezond en wel samen met mijn partner, kinderen en kleinkinderen mag blijven genieten van het leven en de kleine dingen. Klein geluk is groot geluk. Dat is mijn wens voor de toekomst.”

Fundamenteel onderzoek en teruggeven

Waarom wil je zo graag je inzetten om fondsen te werven?

“Omdat ik graag iets wil kunnen doen voor mijn schoonvader. Het klinkt misschien heel raar maar wat voor mij een makkelijk obstakel is, is voor mijn schoonvader een lastig obstakel. Ook vind ik het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan. Niet zo zeer voor hem want voor hem is het te laat maar na hem komen er ook nog zoveel mensen. Voor die toekomst wil ik ook iets kunnen betekenen. Ik kan mijn lichaam, mijn doorzettingsvermogen en mijn passie inzetten om iets voor mijn schoonvader in het hier en nu te doen, mijn sponsors helpen mij om ook voor de toekomst iets te betekenen.

Een bijdrage kunnen leveren op deze manier aan fundamenteel onderzoek vind ik heel erg fijn. Uiteindelijk willen we toch allemaal de oorzaak van parkinson vinden? Daarom doe ik dit!”

Dank je wel Rob! Jouw verhaal heeft ons geraakt. Ben je door het verhaal van Rob net zo geraakt als wij en wil jij een donatie doen? Dat kan hier: Strong Viking tegen Parkinson (parkinsonfonds.nl)

Wil je zelf in actie komen? Dat kan ook! Maak dan je actie aan op https://actie.parkinsonfonds.nl/ en help mee!

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

OnderzoekPatiënten

Kwaliteit van leven door DBS – Deep Brain Stimulation

Conny onderging recentelijk een Deep Brain Stimulation – DBS – operatie. Lees haar motiverende verhaal.

Patiënten

Meer praktische hulp na de diagnose ziekte van Parkinson

Ingrid is 45 en heeft jonge kinderen. Ze heeft recentelijk gehoord dat ze de ziekte...

FamiliePatiënten

Het leven met de ziekte van Parkinson kan ook heel mooi zijn

Harmen is 36 als bij hem de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld. Lees snel zijn...