Parkinson en op vakantie?

Laat u zich door Parkinson vooral niet weerhouden van op vakantie gaan.

Als u rekening houdt met een aantal zaken en een beetje slim voorbereidt, kunt u wereldwijd genieten. Parkinson en op vakantie, het is mogelijk. Doe uw voordeel met deze tips die we op Parkinson Plaza vonden!

 

In het begin van de ziekte, als de symptomen nog niet zo opspelen en er weinig tot geen medicijnen nodig zijn, is er nauwelijks een beperking in de keuze van uw vakantiebestemming. Stem uw reis dus af op uw gezondheidstoestand. Veel Parkinsonpatiënten zijn namelijk met een gedegen voorbereiding en doordacht programma zeer goed in staat verre landen met een ander klimaat te bezoeken.

Neem alstublieft het volgende in ogenschouw:

  • Stress uit tijdnood, in nauwe ruimtes en grote mensenmassa’s vertoeven kunnen de symptomen duidelijk versterken.
  • Grote lichamelijke inspanning vergroot de klachten.
  • Let op: de hittetolerantie is laag. Als u te weinig vocht binnenkrijgt, heeft u kans op oververhitting en uitdroging. Bij extreme kou stijgt de spierspanning, de stijfheid en het beven. Ook het aanpassen aan elke klimaatverandering is moeilijker.
  • Door klimatologische invloeden zoals hitte met een hoge luchtvochtigheid kan de bloeddruk sneller/sterker dalen. Dit geldt vooral voor patiënten met orthostatische hyptonie (sterke bloeddrukdaling bij opstaan).
  • Omgaan met tijdverschillen is lastig, ook bij het innemen van medicijnen. Hoe strakker het schema van medicijninname, hoe moeilijker dat is vol te houden in een andere omgeving. De medicijnpieper kan een hulpmiddel zijn. Raadpleeg uw arts voor advies.
  • Een ander eetpatroon kan invloed hebben op de werking van de medicijnen.
  • Verhoogde valneiging? Let op vakantie extra goed op voor obstakels en oneffenheden.

Nog een advies van ons: stop voor de zekerheid een extra voorraad medicijnen in uw bagage. En neem kopietjes van uw recepten mee; zo kunt u indien nodig altijd de juiste medicijnen halen. Alvast een prettige vakantie!

 

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

ActiesFamilie

Natuurfoto’s voor parkinson.

Terug naar overzicht Natuurfoto’s voor parkinson Eind 2022 verkocht Fred Bisschop via onze actiesite zijn...

Patiënten

Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt!

Terug naar overzicht Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt! Het...

ActiesFamilie

Toon Meesters vroeg om donaties voor parkinson.

Toon Meesters nam als veearts afscheid van het werkende leven. Hij wilde liever geen cadeaus...