Problemen met schrijven

Als u aan de ziekte van Parkinson lijdt en heeft u problemen met schrijven dan kunnen de volgende tips u helpen.

Houd uw hand- en arm spieren soepel door vaak te schrijven, te tekenen of te schilderen. Niet alleen zal het de conditie van uw spieren verbeteren, maar ook ontdekt u wellicht nieuw artistiek talent. Als u niet wilt beginnen met een blanco pagina, koop dan kleurboeken met ontwerpen van bijvoorbeeld kostuums of natuurscènes om in te kleuren.

Probeer te schrijven met de hand die u normaal gesproken niet te gebruikt. Het gebruiken van beide handen houdt beide hersenhelften actief

Probeer letters in een andere richting te schrijven dan waarin u ze meestal schrijft. Bijvoorbeeld, als u normaal de letter P schrijft als een neerwaartse streep waarna u uw pen optilt voor de halve cirkel, probeer dan nu onderaan te beginnen en dan zonder de pen los van het papier te laten komen de ‘p’ te schrijven. Of maak eerst de halve cirkel en voeg daarna de streep toe.

Koop pennen en potloden met brede grepen (tenminste 3 cm),deze zijn makkelijker te grijpen en te bewegen. U kunt een standaard pen of potlood makkelijk  aanpassen door het volgende te doen:

  • Draai een rubberen eleastiek meerdere keren om een ​​pen of potlood. Het rubber zal u helpen beter grip te houden op de pen.
  • Gebruik pen- of potloodgrepen. Dit zijn cilindervormige stukjes rubber met een gat in het midden welke de grip verbeteren. Deze zijn verkrijgbaar bij kantoorboekhandels of online bij Bol.com.

Hoe kunt u helpen?

Doneer nu voor onderzoek naar het voorkomen of genezen van Parkinson.

Uw gift wordt besteed aan het allerbeste medisch-wetenschappelijke onderzoek.

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

ActiesFamilie

Natuurfoto’s voor parkinson.

Terug naar overzicht Natuurfoto’s voor parkinson Eind 2022 verkocht Fred Bisschop via onze actiesite zijn...

Patiënten

Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt!

Terug naar overzicht Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt! Het...

ActiesFamilie

Toon Meesters vroeg om donaties voor parkinson.

Toon Meesters nam als veearts afscheid van het werkende leven. Hij wilde liever geen cadeaus...