Prof. dr. Rob de Bie wil een beter leven voor mensen met de ziekte van Parkinson

Elke dag is een strijd voor mensen met parkinson, niet alleen tegen de ziekte zelf, maar ook tegen bijwerkingen zoals impulscontrolestoornissen. Deze bijwerkingen maken het leven moeilijk, zowel voor de patiënten als voor hun dierbaren. Maar er is hoop dankzij het baanbrekende onderzoek van prof. dr. Rob de Bie van Amsterdam UMC, met als doel de levenskwaliteit van mensen met de ziekte van Parkinson te verbeteren. 

Het onderzoek van prof. dr. Rob de Bie

Prof. dr. Rob de Bie en zijn team onderzoeken de mogelijkheid om impulscontrolestoornissen bij mensen met de ziekte van Parkinson te behandelen met Deep Brain Stimulation (DBS). Door dit onderzoek kunnen we niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook de bijwerkingen van medicatie verminderen en de afhankelijkheid van pillen verminderen. Dit heeft niet alleen een direct effect op de klinische praktijk, maar ook op het dagelijks leven van patiënten en hun dierbaren. 

Wat is DBS?

DBS staat voor Deep Brain Stimulation, een innovatieve therapie die hoop biedt aan mensen met neurologische aandoeningen zoals parkinson. Door het implanteren van elektroden in specifieke hersengebieden en het toedienen van elektrische impulsen, kan DBS symptomen zoals trillen, bewegingsstoornissen en dwangstoornissen verminderen. Dit geeft patiënten meer controle over hun dagelijks functioneren en verbetert hun kwaliteit van leven aanzienlijk. 

Wat kunt u doen?

U kunt het verschil maken. Uw steun is van onschatbare waarde voor het onderzoek. Elk bedrag, hoe klein ook, draagt bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met parkinson. Prof. dr. Rob de Bie: “Alleen dankzij de giften van donateurs kunnen wij ons onderzoek uitvoeren. Het zou geweldig zijn als u ons daarmee kunt helpen. U draagt zo direct bij aan het  verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met parkinson. 

Samen maken we een verschil

Met uw hulp kunnen we het onderzoek van prof. dr. Rob de Bie voortzetten en meer mensen de kans geven op een beter leven. Laten we samen de strijd aangaan tegen parkinson en een toekomst creëren waarin patiënten volop kunnen genieten van het leven, vrij van belemmeringen en bijwerkingen. Uw steun maakt het verschil 

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

FamiliePatiënten

Het leven met de ziekte van Parkinson kan ook heel mooi zijn

Harmen is 36 als bij hem de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld. Lees snel zijn...

Patiënten

Zonder mijn deep brain stimulation – DBS – zou ik niet zijn wie ik nu ben.

Theo heeft zeven jaar geleden een DBS – Deep Brain Stimulation – operatie ondergaan.

FamilieOnderzoekPatiënten

Een lawine aan berichten tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week

Tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week keken we elke dag met iemand mee die...