Samen een vuist gemaakt tegen Parkinson!

Wie wat waar en waarom?

Op 20 oktober 2024 vond in Amsterdam het eerste fondsenwervende boksevenement van Nederland plaats, waarbij boksers vanuit het hele land de strijd aangingen tegen parkinson. Dit bijzondere evenement, georganiseerd ter ere van het 10-jarig bestaan van PBX Nederland, was een groot succes. Deelnemers vanuit het hele land kwamen samen, zowel fysiek als via een livestream, om bewustzijn te vergroten en geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte.

Een inspirerende start

De dag begon met een boeiende lezing van professor Erik Scherder, die het belang van beweging bij de ziekte van Parkinson benadrukte. Hij deelde inzichten over hoe sporten, en met name boksen, kan bijdragen aan het vertragen van de symptomen van parkinson. Zijn boodschap was duidelijk: bewegen is essentieel, vooral voor mensen met deze aandoening. De zaal zat vol, en de energie en motivatie waren voelbaar.

De Bokschallenge

Na een inspirerende ochtend, waarin de theorie rondom beweging en Parkinson werd besproken, was het tijd om in actie te komen. De bokschallenge begon met een intensieve warming-up onder leiding van ervaren coaches. Vervolgens gingen boksers, zowel in de zaal als thuis via de livestream, de uitdaging aan. Een half uur lang werden er combinaties gebokst, waarbij iedereen vol enthousiasme meedeed. De saamhorigheid was indrukwekkend; boksers met parkinson en hun buddies werkten samen, streden samen en steunden elkaar.

Het resultaat

Bij de afsluitende borrel werd het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt: €18.584. Een geweldig bedrag dat ten goede komt aan fundamenteel onderzoek naar de ziekte van Parkinson. En zelfs na het evenement blijft de teller oplopen! De verbondenheid en inzet van alle deelnemers maakten dit evenement onvergetelijk. Het was een dag vol inspiratie, motivatie en vooral: hoop

Dank aan iedereen!

Dit succes was niet mogelijk geweest zonder de inzet van zoveel mensen. We willen in het bijzonder PBX Nederland bedanken voor hun inzet en het organiseren van dit prachtige evenement, evenals Dennis Gebbink en het team van Only Friends in Amsterdam. Onze speciale dank gaat ook uit naar ambassadeur Wendy van Wijk – Lugthart en onze fotograaf Mick van Hesteren.

Samen hebben we een vuist gemaakt tegen parkinson. Volgend jaar weer? Wij staan klaar. Doe je mee?