Waar een klein dorp groot in kan zijn

Wandelen voor ‘Stichting ParkinsonFonds’ en Wensstichting ‘Oppepper4all’ was afgelopen zondag een groot succes op Marken. Een inwoner uit Amsterdam roemde de grote saamhorigheid op Marken. De dag was georganiseerd door 17 vriendinnen van Ramona Roos, die de ziekte van Parkinson heeft. De vriendinnen wilde een grote wens van Ramona in vervulling laten gaan: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor genoemde stichtingen”.

Ramona Roos met René Kruijff, directeur van ParkinsonFonds.

Wandelen voor het goede doel

Voor dit doel hebben de vriendinnen afgelopen zondag een wandeltocht georganiseerd. Men kon inschrijven voor een wandeltocht van 12 kilometer, lopen van Broek in Waterland naar Marken of een wandeltocht van 6,5 kilometer op Marken zelf. Rennen of fietsen mocht ook. Uiteindelijk hebben 214 deelnemers de 12 kilometer volbracht en 210 personen de wandeltocht op het schiereiland.
Zelfs busvervoerder EBS gaf medewerking, door op twee tijden gelede bussen in te zetten in plaats van ‘gewone’ bussen. De finish was op het ijsbaanterrein aan het Zereiderpad op Marken.

Rond de klok van twaalf was de start. Iedereen had er zin in, ondanks een regenbui rond die tijd. De rest van dag was het droog en kwam ook het zonnetje even door. Er waren ook mensen van Stichting ‘ParkinsonFonds’ en Wensstichting ‘Oppepper4all’ aanwezig. Namens het ParkinsonFonds gaf directeur René Kruijff acte de présence, hij heeft ook meegelopen.

Bij de finish kon een ieder zich tegoed doen aan koffie / thee / frisdrank en met 31 gesponsorde ‘Mereker’ taarten. De opbrengsten van deze verkoop gingen ook allemaal naar het goede doel. Verder hebben vele lokale ondernemers een steentje bijgedragen aan het succes van deze dag.

Cheques

In de namiddag kwamen er ook twee cheques binnen voor het goede doel. Eén van ‘De Kokosmakronen’, de verkoop van hun vierde CD bracht minimaal € 500,- op en één van ‘team Wanneperveen’. Dit is een groep mensen uit de ‘kop van Overijssel’, waarvan een man meeliep (12 kilometer), die ook de ziekte van Parkinson heeft. Zij hadden een bedrag ingezameld van € 2.057,-. De collecte, in de Patmoskerk zondagochtend, ging ook naar het goede doel en had een opbrengst van € 859,90. De uiteindelijke totaal opbrengst wordt tijdens de Marker Havenfeesten bekend gemaakt.

Ramona en haar vriendinnen kunnen terug kijken op een geslaagde dag, waarbij alle verwachtingen zijn overtroffen..…..waar een klein dorp groot in kan zijn!

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

Patiënten

Zijn parkinson, mijn berg

Sander beklimt Peak Lenin en draagt zo bij aan onderzoek naar parkinson.

ActiesOnderzoek

Boksbenefietgala voor fundamenteel onderzoek

Terug naar overzicht Boksbenefietgala voor fundamenteel onderzoek Een enthousiast koppel! Enthousiast stapt een tweetal op...

Organisatie

Prof. Dr. Vincenzo Bonifati ontvangt Melvin Yahr Award en geeft lezing

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Professor Vincenzo Bonifati, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad...