Alan Gascoigne brengt een countryalbum uit op Youtube!

Een album met een verhaal

“Ik heb die liedjes achttien jaar geleden opgenomen met goeie sessiemuzikanten en sindsdien ligt het bij mij in de la. Als demo’s bedoeld. Country and westernmuziek. Een paar mensen hebben het gehoord. Iedereen zegt: ‘zonde dat je er niets meedoet. Kun je het niet op internet zetten?’ Daar heb ik over nagedacht. Omdat ik Parkinson heb, dacht ik: ‘dan doe ik dat wel voor het goede doel, voor het Parkinsonfonds.’ Mensen kunnen het gratis beluisteren en downloaden. Als je het leuk vindt, doneer maar iets aan het Parkinsonfonds.”

Luister dit prachtige album zelf:

Pauls Kitchen

Aan de tafel gezeten in ‘Paul’s Kitchen’, thuis bij zijn maatje Paul van Druten, vertelt hij met passie over muziek maken, gitaar spelen en het spelen bij Normaal. Maar ook over de ziekte van Parkinson die in 2013 bij de muzikant geconstateerd werd. “Naar omstandigheden gaat het hem nog best wel lekker,” vult Paul aan. “In zijn hoofd zit het nog hartstikke goed. Op de bank ontstaan nog steeds nieuwe nummers. Alles wordt een stukje minder maar dat wil niet zeggen dat ie op non-actief is. Ik vind het knap van Alan dat hij nu naar buiten treedt op een manier van ‘ik bun nog lang neet dood, it is what it is. Parkinson maakt me een avond spelen onmogelijk. Dat was ook de reden dat ik stopte met The Alan Gascoigne Trio. Dat was te zwaar, te veel voor me. Ik had een keer in een weekend drie optredens gedaan, 100 liedjes zingen. Dat was te veel voor mij met Parkinson.”

“Dat verklaart voor mensen heel veel, waarom hij het rustiger aan doet. Met Paul’s kitchen gaan we gewoon door. In Paul’s kitchen is ‘no pressure’ en het is kort. Dat blijven we doen.” En wat optredens betreft: “Zeg nooit nooit!”

Lees ook het interview in het Achterhoek Nieuws: https://www.elna.nl/nieuws/algemeen/325721/-video-alan-gascoigne-brengt-album-uit-met-country-en-westernsong

Over het ParkinsonFonds

Het is sinds 1998 de missie van Stichting ParkinsonFonds om de progressieve ziekte van Parkinson te overwinnen. Daarom financieren we belangrijk onderzoek van vooraanstaande medici en wetenschappers.

Met uw bijdrage kunnen we meer onderzoek steunen, en leren we snel meer over deze – nog steeds – mysterieuze ziekte.

Helpt u alstublieft met een donatie voor onderzoek.
Alvast hartelijk dank hiervoor!

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

OrganisatiePatiënten

Parkinson en de mens achter de ziekte.

Bram Hart en Eva Schuz organiseerden een succesvolle scholingsdag over parkinson en de mens achter...

Onderzoek

Koffie en de ziekte van Parkinson: een veelbelovende ontdekking

Dankzij financiering door het ParkinsonFonds heeft epidemioloog Susan Peters van het Institute for Risk Assessment...

Patiënten

Parkinson en RBD

Rene Visscher kreeg de diagnose RBD. Sindsdien zet hij zich in om RBD bekender te...