De online 'Ik leef met parkinson' week

Elke dag een ander perspectief

In de week van 25 tot en met 29 maart stond elke dag in het teken van leven met de ziekte van Parkinson. Vanuit verschillende invalshoeken namen verschillende mensen je mee in hoe zij leven met parkinson.

Maandag 25 maart deelde Leonie Poth haar verhaal. Zij is partner en mantelzorger van Jan. Nog niet zo lang geleden hoorden zij dat Jan de ziekte heeft. Zij vertelt hoe het voor haar is als partner en mantelzorger om de ziekte een plek te geven,

Dinsdag 26 maart nam Lara ten Cate het stokje over. Lara is 18 jaar en haar vader heeft parkinson. Lara vertelt openhartig welke impact de ziekte van Parkinson bij haar vader heeft op haar jonge leven.

Woensdag 27 maart was het woord aan Prof.Dr. Mireille Claessens. Zij vertelt over het onderzoek dat zij samen met haar onderzoeksteam aan de Universiteit van Twente doet en zij legt ook uit waarom zij onderzoek doet naar de ziekte van Parkinson. 

Donderdag 28 maart vertelde Han van Dijk hoe het voor hem is om te leven met parkinson. Hij legt  uit welke invloed de ziekte heeft op zijn dagelijks bestaan. En hij legt uit waarom hij vindt dat fundamenteel onderzoek van groot belang is. 

Vandaag, op 29 maart, sluit onze directeur Lex Knobben de hekken. Hij vertelt jullie onder meer waarom hij van uit een persoonlijke betrokkenheid is gaan werken voor Stichting ParkinsonFonds. ook legt hij uit wat het belang is van fundamenteel onderzoek.

Nog een keertje kijken of gemist?

Wil je alle indrukwekkende verhalen nog een keertje zien? Of heb je de ‘Ik leef met parkinson’ week op al onze kanalen gemist? Kijk dan alle clips terug op ons YouTube kanaal (1) Stichting ParkinsonFonds – YouTube