Nieuwsbrief augustus 2024

De zomer is in volle gang. Juli bracht ons weer een maand vol boeiende ontwikkelingen en inspirerende verhalen. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de hoogtepunten van juli 2024. Ontdek wat er speelde en wat je niet mag missen in deze editie van onze nieuwsbrief!

Wil je graag up-to-date blijven? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuwe rechtstreeks in je mailbox.

Onderzoek

Overleven op geleende energie.

Dr. Amalia Dolga doet onderzoek naar het voorkomen van neurale degeneratie bij de ziekte van Parkinson. Daarbij richt zij zich op het herstel van beschadigde mitochondriën, de energiecentrales van de cel. Mitochondriën spelen een belangrijke rol bij de stofwisseling. Beschadigde mitochondriën, die geen energie meer leveren, zijn een voorname oorzaak van  neuronale celdood bij parkinson. Dr. Dolga: “We stellen als innovatieve aanpak voor om gezonde mitochondriën te transplanteren naar beschadigde neuronen om functioneel herstel te bevorderen.”   

Wil je meer weten over het onderzoek van Dr. Amalia Dolga? 

Verhaal van patiënt

Eddie en Pauline

Parkinson heeft mij niet!

Eddie Kimmels bruist van de energie, is sportief, enthousiast, een harde werker en al heel veel jaren gelukkig samen met Pauline. Vijf jaar geleden slaat het noodlot toe en hoort het stel dat Eddie de ziekte van Parkinson heeft. Er breekt een nieuwe tijd aan in hun gezamenlijke levens, maar niet eentje van stilzitten en afwachten. Juist niet. Eddie loopt in september een Kennedymars van 80 kilometer. Hij neemt je, samen met Pauline, mee in zijn kwetsbare verhaal.

Actievoerders

Familie Boink in de shirts van Stichting ParkinsonFonds

Team Boink rent de Tilburg Ten Miles

Een heel familieteam dat in actie komt? Het kan en het gaat gebeuren. Helaas ook omdat binnen de familie Boink de ziekte van Parkinson twee keer is gediagnosticeerd. Deze, van oorsprong Tilburgse familie, start met een team van neven en nichten op verschillende afstanden. Zo zetten zij zich vol energie in om fundamenteel onderzoek te financieren.

Oproep

Ren jij voor ons?

In deze nieuwsbrief kon je lezen dat verschillende mensen zich sportief inzetten voor Stichting ParkinsonFonds. Heb jij al een startbewijs voor de Tilburg Ten Miles, de Damloop en/of de Amsterdam Marathon bemachtigd EN wil jij jouw sportieve prestatie laten tellen voor onderzoek naar parkinson? Dat kan! Neem snel contact op met marliesvaneunen@parkinsonfonds.nl en wie weet ren jij straks voor ParkinsonFonds

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief augustus 2024

Terug naar overzicht De zomer is in volle gang. Juli bracht ons weer een maand...

ActiesTips

Doe mee aan poëzie voor parkinson

De gedichten wedstrijd poëzie voor parkinson opent opnieuw haar deuren. Doe mee en geef je...

ActiesFamilie

Omdat mijn opa parkinson heeft

De opa van Tobias heeft parkinson. Tobias schreef een boek en maakte en scheurkalender over...