Recreatieve wandeltocht: Beter Lopen voor Parkinson 2022

Datum: Zaterdag 4 juni 2022

Startlocatie: George In der Maur Beterlopenwinkel in Groenekan.

Na het succes van de vorige edities organiseert de George In der Maur Beterlopenwinkel samen met Wandelsportvereniging Jong & Vrolijk weer een recreatieve wandeltocht. De 9e Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 4 juni.

De opbrengst van uw inschrijving van € 6 per persoon, komt geheel ten goede van de Stichting ParkinsonFonds! Met de donaties financiert het ParkinsonFonds fundamenteel onderzoek om – uiteindelijk – een geneesmiddel tegen deze slopende hersenziekte te vinden. Daarnaast streeft de stichting ernaar om de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten te vergroten.

De George In der Maur Beterlopenwinkel neemt de gehele organisatiekosten voor haar rekening, waardoor het volledige inschrijfbedrag aan Stichting ParkinsonFonds wordt geschonken. Een prachtig initiatief dus we hopen op veel enthousiaste deelnemers!

Wandelgebied:

De Beter Lopen voor Parkinson wandeltocht zal u voeren langs de mooiste plekjes van het Utrechtse Groenekan, het natuurgebied Ruygenhoek en langs de fraai gerestaureerde molen Geesina.

Aanmelden en startplaats:

Op 4 juni in de George In der Maur Beterlopenwinkel,
Koningin Wilhelminaweg 497, 3737 BG Groenekan.

Vergeet niet € 6,- inschrijfgeld contant mee te nemen!

Afstanden:

3 – 5 – 10 – 15 – 20 – 25 en 30 km.

Starttijd:

08.00 tot 13.00 uur (voor 20 km en hoger tot 11.00 uur).

Sluiting startlocatie:

17.00 uur.

Deelname kosten:

€ 6,- per persoon, inclusief gratis koffie/thee!
Tijdens deze wandeltocht is de reductieregeling voor leden van een wandelsportorganisatie niet van toepassing.

Medische verzorging:

Tijdens de Beter Lopen voor Parkinson wandeltocht is de plaatselijke EHBO Vereniging afd Zuilen te Utrecht aanwezig voor het verlenen van eerste hulp.

Bereikbaarheid en parkeren:

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de auto’s op het nabijgelegen parkeerterrein Ruygenhoek. Jouw fiets kun je kwijt in de parkeergarage naast de winkel. Je kunt deze dag gratis gebruik maken van de toiletten.

Inlichtingen:

Voor meer informatie omtrent de wandeltocht kunt u zich wenden tot:

Wandelsport Vereniging Jong en Vrolijk.
Mail: Info@wsv-jong-en-vrolijk.nl – Tel. 030-2630216
Website: www.wsv-jong-en-vrolijk.nl

 

George In de Maur Beterlopenwinkel: een begrip in Groenekan!

De George In der Maur Beterlopenwinkel in Groenekan is meer dan een schoenenwinkel alleen. U ontvangt een vakkundig advies en voetmeting. We kennen een hoge serviceverlening, u ontvangst zelfs een kopje koffie/thee tijdens het passen. Ook is het mogelijk om een gratis voetenscan te laten uitvoeren waarbij een duidelijk zicht ontstaat op eventuele voetproblemen.

Verder verkopen wij uitsluitend kwaliteitsmerken en bieden een uitgebreide collectie pasvorm-schoenen in diverse wijdtematen die tevens geschikt zijn voor het dragen van uw eigen inlays. Daarnaast kunt u in de Beterlopen-winkel terecht voor een ruime sortering berg-/wandelschoenen van de bekende merken, zoals Meindl en Stadler.

Omdat Parkinson-patiënten veel last kunnen ondervinden van problemen bij het lopen – zoals kleine schuifelende pasjes nemen met een voorovergebogen houding – is het belangrijk de loopfunctie op een juiste manier te blijven trainen en stimuleren. Hiervoor is géén techniektraining nodig of de aanschaf van dure sportmaterialen. U heeft slechts een paar goede wandelschoenen nodig! Samen met het vakkundige personeel kiest u uit een fraai assortiment bij de George In der Maur Beterlopenwinkel.

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

OrganisatiePatiënten

Parkinson en de mens achter de ziekte.

Bram Hart en Eva Schuz organiseerden een succesvolle scholingsdag over parkinson en de mens achter...

Onderzoek

Koffie en de ziekte van Parkinson: een veelbelovende ontdekking

Dankzij financiering door het ParkinsonFonds heeft epidemioloog Susan Peters van het Institute for Risk Assessment...

Patiënten

Parkinson en RBD

Rene Visscher kreeg de diagnose RBD. Sindsdien zet hij zich in om RBD bekender te...