Samen over de finishlijn: Han & Conny’s marathonactie levert ruim € 4500 op

De Amsterdam Marathon van 16 oktober 2022 werd een legendarische voor Han Hoegen en Conny Schelvis. Het was zijn laatste en haar eerste marathon – en ze liepen ‘m voor het ParkinsonFonds. Al rennend zamelden ze ruim € 4500 in voor fundamenteel onderzoek naar parkinson. Fantastisch!

Hoe hebben jullie de marathon beleefd?

Han: “Het was onvergetelijk. Ik ben zo trots op Conny, die nooit iets met duursporten had en op haar 58ste gewoon de marathon uitloopt. Zonder ook maar een keer te wandelen. En de hele tijd met een grote glimlach op haar gezicht. Dat onze familie ons onderweg op verschillende plekken kwam aanmoedigen, motiveerde nóg meer. We hadden ook zo’n geluk met het weer.

Ik wist natuurlijk: dit is mijn 29ste en laatste marathon, ik ga ‘m hoe dan ook uitlopen, de tijd maakt niet uit. Vóór parkinson kon ik alleen maar denken: ik wil nog sneller, hoe kan ik onder de 2,5 uur komen? Deze marathon was een veel mooiere belevenis. In principe liep ik achter in het veld. Onderweg ben ik wel tien keer op mijn rug geslagen, mensen riepen ‘sterkte’, ‘respect’, ‘leuk dat je het nog probeert’. Onze t-shirts met opdruk waren een goede keuze. Ze gaven toch een beetje een impuls om te blijven gaan én mensen konden lezen waar we voor liepen. We hadden er plezier in, en samen over de finishlijn lopen, was een heel mooi moment.”

Conny: “Met de geweldige begeleiding van mijn kinderen en de constante steun van Han was het 5 uur en 39 minuten – inderdaad, de tijd is onbelangrijk! – lang genieten. Ons gevoel op het moment dat we samen het Olympisch Stadion in liepen, was onbeschrijfelijk mooi. Wat ben ik trots op Han, dat hij de beslissing heeft genomen dat het qua lange afstand lopen nu genoeg is. Dat hij besloot dat dit zijn laatste marathon was en dat hij die samen met mij liep.”

Han & Conny liepen samen een marathon om geld op te halen voor fundamenteel onderzoek naar parkinson

Wat een geweldige opbrengst leverde jullie actie op!

Conny: “We zijn iedereen die heeft gedoneerd enorm dankbaar. We kennen parkinson helaas maar al te goed, want Han kampt al 9 jaar met de ziekte en mijn lieve sportieve moeder had de laatste 11 jaar van haar leven parkinson.”

Han: “Ja geweldig dat zo veel mensen royaal doneerden. Fijn om op deze manier bij te dragen aan onderzoek, zodat parkinson in de toekomst kan worden gestopt of voorkomen.”

Conny: “Deze marathon had ik nooit gelopen als Han geen parkinson had gehad. Dat besef raakt me. Wat dat betreft had ik hem natuurlijk liever niet gelopen. Maar het is zoals het is. Han heeft als levensmotto meestal ‘we zien wel … en anders kijken we nog even’. Dat maakt ook dat hij accepteert wat hij niet kan veranderen en er sowieso het beste van maakt. Prachtig dat wij dat nu samen ook hebben gedaan – en dat we dat blijven doen in de toekomst!”

“We hadden er plezier in, en samen over de finishlijn lopen, was een heel mooi moment.”
Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

Patiënten

Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt!

Terug naar overzicht Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt! Het...

ActiesFamilie

Toon Meesters vroeg om donaties voor parkinson.

Toon Meesters nam als veearts afscheid van het werkende leven. Hij wilde liever geen cadeaus...

FamiliePatiënten

Verplicht uit elkaar getrokken. Een verhaal over MSA.

Vijftien jaar geleden werd Rob gediagnosticeerd eerst met parkinson en later met het parkinsonisme MSA....