Prof. Dr. Vincenzo Bonifati ontvangt Melvin Yahr Award en geeft lezing

V. Bonifati wint award

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Professor Vincenzo Bonifati, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van Stichting ParkinsonFonds, de prestigieuze Melvin Yahr Award heeft ontvangen. Hij had de eer om de bijbehorende lezing te geven tijdens het internationale IAPRD-congres in Lissabon.

Prof. dr. Rob de Bie wil een beter leven voor mensen met de ziekte van Parkinson

Prof. Dr. Rob de Bie - Stichting Parkinsonfonds - UvA

Prof. dr. Rob de Bie en zijn team onderzoeken de mogelijkheid om impulscontrolestoornissen bij mensen met de ziekte van Parkinson te behandelen met Deep Brain Stimulation (DBS). Door dit onderzoek kunnen we niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook de bijwerkingen van medicatie verminderen en de afhankelijkheid van pillen verminderen. Dit heeft niet alleen een direct effect op de klinische praktijk, maar ook op het dagelijks leven van patiënten en hun dierbaren.

Asperges voor parkinson

By Broersen Sem

Terug naar overzicht Asperges voor parkinson In de kop van het mooie Noord-Holland te Warmenhuizen zijn Sem en Kay Broersen in 2013 als jonge jongens van 16 en 18  begonnen als aspergetelers. De derde generatie op het land. Vandaag, meer dan tien jaar later, staat By Broersen er als familiebedrijf meer dan florerend bij. En […]

Natuurfoto’s voor parkinson.

Fred Bisschop - Natuurfotograaf

Terug naar overzicht Natuurfoto’s voor parkinson Eind 2022 verkocht Fred Bisschop via onze actiesite zijn eerste kalender met natuurfoto’s. Zijn doel? Geld ophalen voor fundamenteel onderzoek. Eind vorig jaar heeft Fred een nieuwe kalender gemaakt en ook deze via de actiesite verkocht. De eindstand? 1.278 euro. Een supermooi bedrag. Fred neemt je graag mee in […]

Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt!

Paul van Wijnen

Terug naar overzicht Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt! Het stormt hard wanneer wij Paul spreken. Isha roert zich over het land. Op een van de iconische bruggen van Rotterdam grijpen toeristen zich vast aan de reling terwijl ze uit alle macht een selfie proberen te maken. De storm van […]

Toon Meesters vroeg om donaties voor parkinson.

Toon Meesters nam als veearts afscheid van het werkende leven. Hij wilde liever geen cadeaus maar vroeg in plaats daarvan om donaties voor parkinson. De ziekte die zijn grote inspirator, zijn vader, had.

Verplicht uit elkaar getrokken. Een verhaal over MSA.

Vijftien jaar geleden werd Rob gediagnosticeerd eerst met parkinson en later met het parkinsonisme MSA. De laatste drie jaar van zijn leven woonde Rob in een verpleeghuis waar hij vijf maanden geleden overleed.

Vierduizend oliebollen voor Parkinson!

Voor de tweede keer op rij heeft Stichting EemsmondSport samen met Avia Farmsum op 29 en 30 december oliebollen gebakken voor het goede doel. Dit jaar was dat voor Stichting ParkinsonFonds. En zo’n bakactie trekt al snel de aandacht van de hele omgeving. Bij de overhandiging van de cheque vertelden Nanko, Truus, Alex en Jolanda uitgebreid over de twee succesvolle dagen.

Wandelen in de winter

Sjoerd is begin november gestart met zijn zogeheten ‘through-hike’ van het Pieterpad. Misschien wel de bekendste LAW van Nederland. Sjoerd besloot juist in de maand november te gaan wandelen, in zijn eentje, met een rugtas en een tent op zijn rug voor ParkinsonFonds. Tja dan willen wij natuurlijk heel graag weten waarom?! Wij spraken met hem voorafgaand aan en na afloop van zijn wandelavontuur.

Als een feniks uit mijn as herrezen

Het was een bucketlist-item; het finishen van een triatlon voor haar 50e. Vanuit de wens dit te doen ging Sabina van der Meer trainen. Haar triatlon voor John. De vader van Elwin, haar eerste grote liefde die op zijn 36e om het leven kwam bij een ski ongeluk. John, die altijd in het leven bleef van Sabina na het verlies van zijn zoon. John, die een aantal jaar geleden Parkinson kreeg. Sabina vertelt je graag over haar leven en haar triatlon voor John.

Patientenverhaal – Nicole

Niet zo lang geleden deden wij een oproep aan jonge mensen met de ziekte van Parkinson om met ons in gesprek te gaan. Nicole uit het Zuid-Limburgse Schinnen reageerde op deze oproep. Ze was negenendertig toen ze de diagnose kreeg, nu veertien jaar geleden. Haar verhaal is er een van pieken en dalen, van twee keer een duodopapomp en van Deep Brain Stimulation. Een verhaal om niet te vergeten en een verhaal dat we daarom graag delen. Lees je mee?

Poëzie voor parkinson update

Op 12 december om 12 uur sloot de gedichtenwedstrijd poëzie voor parkinson. De wedstrijd waar deelnemers zich lieten sponsoren voor de woorden die zij schreven. De gedichten van alle deelnemers met een bedrag hoger dan 100 euro worden op moment van schrijven beoordeeld door een deskundige jury.

Parkinson – Stil verdriet of tranendal

In een intieme setting heeft Bram de Jong gisteren zijn boek: ‘Parkinson – Stil verdriet of tranendal’ gepresenteerd. Wij mochten daarbij aanwezig zijn. Bram sprak over zijn ziekte en over waarom hij het boek schreef.

Bewogen levens

Afgelopen zomer besloot Ger Dullens om een digitale collectebus aan te maken. De reden? Hij en zijn Judith keken elkaar 25 jaar geleden voor het eerst in de ogen en dat moment mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Ger organiseerde een high-tea in twee sessies in het verzorgingshuis waar Judith inmiddels woont. Op die manier kon iedereen erbij zijn. Wij spraken met Ger en Judith op de kamer van Judith. Zij heeft de ziekte van Parkinson en beginnende Parkinson-dementie.

Een mooi verhaal en een cheque van 2000 euro

Op zondag 3 september vond in Egmond aan Zee de zeedorpendag plaats. In de regio beter bekend als de Lankiesdag, vernoemd naar de landjes in het duingebied waarop leden van de vereniging zelf groenten, fruit en bloemen mogen verbouwen. Iedere twee jaar kiest het bestuur een aantal goede doelen uit om de opbrengst van de dag aan te schenken. Lokale goede doelen en ook een landelijk goed doel. Waarom wij als goed doel werden uitgekozen?

Een oplossing om het lijden van parkinsonpatiënten te verlichten

Begin augustus maakte Berry Westerbeek een pagina aan op ons actieplatform omdat hij voor zijn zeventigste verjaardag geen cadeautjes wilde maar donaties voor onze stichting. Dat vinden wij bijzonder en zo kwamen we aan tafel bij Berry en zijn dochter Jolanda Houtveen.

“Parkinson heb je niet alleen”

meneer Vlak

Meneer Vlak maakte een digitale collectebus aan om zijn negentigste verjaardag te vieren. Hij vroeg geen cadeaus, maar donaties voor Stichting ParkinsonFonds. Een prachtig gebaar!

Extra goede oliebollen

Bakactie Avia Farsum

Aan het begin van dit jaar zocht Jolanda Bontrop van Avia Farmsum contact met ons op. Zij vroeg ons hoe zij voor ons een oliebollenbakactie kon opzetten. Of er misschien een actieplatform was en hoe zij daar gebruik van kon maken?

Voor meer dan alleen mijn eigen ego

Chudi met vader

In het begin van dit jaar besloot Chudi Uzozie om een hele marathon te lopen en specifiek zelfs de marathon van Amsterdam. Hij maakte een pagina aan op ons actieplatform en zo kwamen wij in contact met hem.

Jouw woorden hebben waarden! Schrijf je mee?

Poezie voor parkinson visual

Vandaag is de inschrijving geopend voor de gedichtenwedstrijd poëzie voor parkinson. De wedstrijd waar jouw woorden helpen in de zoektocht naar het antwoord op de ziekte van Parkinson. Doe mee en deel dit bericht met al je vrienden en familieleden.

Aan wie geeft Han het stokje door?

Han Amsterdam Marathon

Vorig jaar liep Han Hoegen zijn laatste marathon, de Amsterdam Marathon. Zijn parkinson zorgt ervoor dat hij dit in de toekomst niet meer kan doen. Hij heeft een lange marathon carrière achter de rug: hij liep er maar liefst 29. Hij draagt graag het stokje over… aan jou?

Breiclub Westvoorne schenkt € 500 aan ParkinsonFonds.

Brei club Westvoorne

De breiclub bestaat uit een enthousiaste groep dames die in het seniorencomplex wonen of daarbuiten. Zij handwerken heel het jaar door. De handgemaakte spullen, zoals gehaakte kussens, schorten, tassen of een gehaakte sprei, worden vervolgens verkocht. De opbrengst van de verkoop schenken ze vervolgens aan goede doelen.

Vader en dochter vragen aandacht voor parkinson door duo-gedicht

Annechien en Gerrit

Gerrit Weening heeft sinds 4 jaar de diagnose parkinson. Zijn dochter Annechien schreef kort na de diagnose een gedicht over de ziekte van haar vader. Een paar weken geleden liet ze het hem lezen. Hij reageerde met een gedicht terug. Samen vragen ze nu met dit ‘duo-gedicht’ aandacht voor de gevolgen van parkinson.

René van Helsdingen: hoe prachtig pianospel en parkinson tóch samengaan

Rene van Helsindingen

Zodra de gasten arriveerden op het feestelijk diner ter ere van 25 jaar Stichting ParkinsonFonds, werden ze verrast met live jazzmuziek gespeeld door het René van Helsdingen Trio. René (66) was ook één van de genodigden; hij schoof later aan bij het diner. In 2018 kreeg hij de diagnose parkinson.  

Yoga, boksen, dansen en wandelen

Irene Sarjadi

Elf jaar geleden begon Irene Sarjadi (63) opeens te sukkelen met haar gezondheid. Het duurde zeven jaar voordat medici de diagnose parkinson vaststelden. Irene was er slecht aan toe en kon soms niet eens meer opstaan. Tot ze besloot haar ziekte ‘helemaal anders’ aan te pakken. “Nu kan ik weer functioneren als ieder ander, en zelfs kaarsrecht op hoge hakken lopen.”

Nieuwsbrieven overzicht

Hier vindt u een overzicht van de laatste zes papieren nieuwsbrieven van het Parkinsonfonds in PDF-formaat.

Hartverwarmende donateursacties

Het hele jaar worden er donateursacties gedaan. Wij zijn blij met alle inspanningen en prachtige bijdragen voor parkinsononderzoek.

Fietsrouteboekje

Veel Parkinson-patiënten fietsen. Omdat het ze goed doet en zorgt voor ontspanning. Maar ook omdat regelmatig bewegen helpt om de symptomen te onderdrukken.

Geef om het schudden te stoppen

Onze collecteweek start op 11 april, Wereld Parkinsondag. We hebben helaas 1 probleem: door corona mogen we de straten niet op met de collectebus.

“Ik heb mijn leven weer terug!”

Een paar weken na haar DBS-behandeling spraken wij Hannie van Leeuwen weer. Lees snel verder hoe het haar is vergaan sinds haar afbouwweek en de ingrijpende hersenoperatie.