Zijn glas was altijd halfvol
Wij spraken met Sandra van der Meulen over haar vader, parkinson en waarom delen van je verhaal zó belangrijk is. Lees je mee?
De digitale collecteweek is van start!
De digitale collecteweek is begonnen. Bekijk de video en ontdek waarom jouw steun nu harder nodig is dan ooit.
Leven met parkinson: liefdevol, zwaar en hoopvol
Christel is mantelzorger van haar man Willem die parkinson heeft. Zij deelt openhartig met ons over de uitdagingen die dit met zich meebrengt.
Joshua (11) rent voor zijn vader met parkinson tijdens de Koningsspelen
Joshua (elf jaar) heeft op school aan alle klassen een presentatie gegeven over parkinson omdat zijn vader al vier jaar de ziekte heeft. Met school rent hij nu de koningsloop. Lees zijn inspirerende verhaal hier
LEAP-studie veranderde neurologische praktijk en hielp al veel mensen met parkinson
Neuroloog Constant Verschuur promoveerde op 16 april op de LEAP-studie: een groot onderzoek naar het effect van vroege behandeling met levodopa bij Parkinson. In dit interview vertelt hij over zijn bevindingen.
Parkinson en Filosofie
Parkinson en filosofie? Tobias, filosofiestudent in Leiden, komt in actie. Hij schreef een werkboek bij zijn eerdere boek en scheurkalender Filosofietjes. Per boek doneert hij 1 euro aan Stichting ParkinsonFonds. Weten waarom? Lees snel verder!
Leven met parkinson: Het échte verhaal achter de ziekte
Julie en Karin verzorgen op Wereld Parkinson Dag 11 april een lezing over leven met parkinson. Lees je mee?
Naaiers uit Ommen in Actie voor parkinson
De creatieve vriendinnen van Annette staan op en om haar heen. Zij maken met mooie materialen nieuwe creaties. De opbrengst? Die komt ten goede aan de zoektocht naar de oorzaak van parkinson. Lees je mee?
Parkinson: elke klacht verdient aandacht
Annet liep jarenlang met klachten waar haar parkinson geen verklaring voor was. Lees haar indrukwekkende verhaal.
Help jij de puzzel te leggen? Word collectant!
De ziekte van Parkinson is een complexe puzzel. Elke donatie helpt bij het leggen van deze complexe puzzel. Als collectant maak je enorm veel impact. Wordt jij ook collectant? Laat je inspireren door Erik Scherder.
Heeft glyfosaat invloed op parkinson? Nieuw onderzoek nodig.
Wetenschappers onderzochten of er een link is tussen glyfosaat en parkinson. Er is geen direct bewijs, maar vervolgonderzoek moet uitwijzen of glyfosaat indirect een rol speelt.
Paul overwint parkinson én hoogtevrees: klaar om de Mont Blanc te beklimmen
Paul van Wijnen (35) trotseert na zijn DBS-operatie niet alleen parkinson, maar ook zijn hoogtevrees door in september de Mont Blanc te beklimmen, als inspiratie voor anderen met parkinson.
Tubantia over mogelijke heroverweging samenwerking Universiteit Twente
Deze week verscheen in dagblad Tubantia een artikel over het ParkinsonFonds en de Universiteit Twente. In het stuk wordt geschreven dat wij als fonds overwegen de samenwerking met de UT te herzien, naar aanleiding van recente bezuinigingen op wetenschappelijk personeel.
We willen graag toelichten waar dit vandaan komt.
Parkinson. Marc en Sheila delen hun verhaal.
Marc heeft parkinson en dat heeft effect op veel facetten in zijn leven. Zo ook op het leven van zijn vrouw Sheila. Zij delen hun verhaal. Lees je mee?
Parkinsononderzoek in gevaar: topwetenschappers verliezen hun baan
Overheidsbezuinigingen brengen belangrijk parkinsononderzoek in gevaar. Wat betekent dit voor de toekomst? En waar investeren we als fonds in?
Meal to Mind: De kracht van darmgezondheid in de strijd tegen parkinson
Op 13 februari vond in Amsterdam meal to mind plaats. Een avond in het teken van darmgezondheid en de vraag wat er kan gebeuren als je darm niet gezond is. Gerard van der Zwart heeft parkinson en hij sprak als panel lid over zijn ervaringen. Lees snel verder
Mijn reis met parkinson en positiviteit
Is het parkinson of toch niet? Lees het verhaal van Wendy van Wijk – Lugthart
Oliebollen voor parkinson
Voetbalvereniging SHE bakt een record aantal oliebollen en draagt bij aan onderzoek naar parkinson. Lees snel verder!
Leven met parkinson: Creativiteit als mijn medicijn.
Annette Gaasbeek ziet creativiteit als haar medicijn. Zij heeft parkinson en laat zich daardoor niet stoppen. Lees snel haar verhaal.
Wereldwijde Nederlandse primeur in de bestrijding van parkinsonsymptomen
De eerste behandeling met adaptieve DBS (deep brain stimulation) met als doel de symptomen van parkinson te bestrijden heeft maandag plaatsgevonden in Nederland. Deze behandeling is een wereldwijde primeur en mede mogelijk gemaakt dankzij de Stichting ParkinsonFonds, die financieel heeft bijgedragen aan onderzoek naar de effectiviteit van deze methode. Adaptieve DBS (aDBS) kan een oplossing bieden door alleen elektrische pulsen toe te dienen wanneer de hersenen van de patiënt hierom “vragen”.
Ook met parkinson is genieten een keuze
Els heeft door parkinson kauw- en slikproblemen en ze is haar reukvermogen kwijt. En toch zegt Els: ‘genieten is een keuze’ Lees jij haar verhaal?
Over parkinson en opnieuw beginnen
Ingrid is 46 jaar en weet sinds 5 juli 2024 dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Ze vertelt hoe deze diagnose zorgde voor een nieuw begin.
Over parkinson, voeding en sociale impact
Elly Swennen vertelt over haar werk als diëtist. Zij is aangesloten bij ParkinsonNet en ziet veel mensen met darmklachten en kauw- en slikproblemen.
Parkinson; Eigenlijk wil je het liefst gewoon zijn
Janneke is enthousiast, sportief, auteur en ze heeft de ziekte van Parkinson. Ze vertelt openhartig wat deze ziekte met haar doet.
Poeptransplantatie bij parkinson
Darmen, poep en parkinson hebben veel met elkaar te maken. Hoe dat precies zit, vroegen we aan dé wetenschappers op dit gebied: dr. Fiorella Contarino en dr. Liz Terveer (beiden LUMC).
Van steward naar parkinsonverpleegkundige: Een verhaal van toewijding
Paul keerde na zijn tijd als steward terug in de zorg en hij werd parkinson verpleegkundige. Lees zijn inspirerende verhaal!
Patrick heeft parkinson
Patrick was 34 toen hij de diagnose ziekte van Parkinson kreeg. Dat het écht geen ziekte meer is van oude mensen leert ook zijn verhaal ons. Lees je mee?
Poëzie voor parkinson 2024
Poëzie voor parkinson 2024 werd een avond voor in de boeken. Lees snel verder
Team Terpstra rent parkinson de wereld uit
Met het gezin op de loopschoenen om samen parkinson de wereld uit te rennen? Team Terpstra deed het gewoon! Lees snel verder!
H.N. Post en Zonen viert 60 jaar succes: Een feest van traditie, duurzaamheid en betrokkenheid
H.N. Post en Zonen vierden het 60-jarig jubileum. Een impactvol feest waarmee zij ook een bijdrage hebben geleverd aan de zoektocht naar de oorzaak van parkinson.
Parkinson maakte alles anders
Vincent Ribot rent de halve van Malaga voor Stichting ParkinsonFonds
Samen een vuist gemaakt tegen parkinson!
Op 20 oktober maakten we samen met PBX Nederland een vuist tegen parkinson. Er werd meer dan 18.500 euro opgehaald voor fundamenteel onderzoek.
Nieuwsbrief augustus 2024
Terug naar overzicht De zomer is in volle gang. Juli bracht ons weer een maand vol boeiende ontwikkelingen en inspirerende verhalen. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de hoogtepunten van juli 2024. Ontdek wat er speelde en wat je niet mag missen in deze editie van onze nieuwsbrief! Wil je graag up-to-date blijven? Schrijf […]
Doe mee aan poëzie voor parkinson
De gedichten wedstrijd poëzie voor parkinson opent opnieuw haar deuren. Doe mee en geef je op!
Omdat mijn opa parkinson heeft
De opa van Tobias heeft parkinson. Tobias schreef een boek en maakte en scheurkalender over filosofie. Van elk verkocht exemplaar komt 1 euro ten goede aan Stichting ParkinsonFonds.
Over parkinson en bergen
Parkinson raakt de vader van Sander en daarom beklom hij peak Lenin. Vader en zoon blikken terug op de beklimming.
The fight, 50 years of rumble met stichting ParkinsonFonds beëindigd
Terug naar overzicht Sinds april van dit jaar is Attenooie Sjoege van Zaken met veel enthousiasme bezig geweest om het feit te herdenken dat het 30 oktober dit jaar, 50 jaar geleden is dat de beroemdste bokswedstrijd tussen Muhammad Ali en George Foreman werd gebokst. Zij hebben de stichting ParkinsonFonds benaderd om alle inkomsten van […]
Nieuwsbrief juli 2024
De zomer is in volle gang. Juli bracht ons weer een maand vol boeiende ontwikkelingen en inspirerende verhalen.
Parkinson heeft mij niet!
Parkinson en de Kennedymars? Eddie gaat het doen!
Team Boink rent de Tilburg Ten Miles tegen parkinson!
Met de hele familie in actie komen tegen de ziekte van Parkinson? Familieteam Boink start op de Tilburg Ten Miles!
Parkinson is er altijd
Dit zijn de feiten: meer dan 63.000 mensen in Nederland leven met parkinson. Dit aantal zal in de komende 20 jaar verdubbbelen. De oorzaak is niet bekend.
Je doet ertoe, ook met de ziekte van Parkinson
Ruben is parkinsonbokstrainer geworden. In dit openhartige interview vertelt hij waarom.
Parkinson en de mens achter de ziekte.
Bram Hart en Eva Schuz organiseerden een succesvolle scholingsdag over parkinson en de mens achter de ziekte voor leerlingen Verzorgende Individuele Gezondheidszorg.
Koffie en de ziekte van Parkinson: een veelbelovende ontdekking
Dankzij financiering door het ParkinsonFonds heeft epidemioloog Susan Peters van het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) en de Universiteit van Utrecht een baanbrekende ontdekking gedaan: koffie kan mogelijk de ziekte van Parkinson helpen voorkomen.
Parkinson en RBD
Rene Visscher kreeg de diagnose RBD. Sindsdien zet hij zich in om RBD bekender te maken juist omdat RBD kan betekenen dat je de ziekte van Parkinson kunt ontwikkelen.
Is er een verband tussen pesticiden en parkinson? Patiënten én onderzoekers zitten in een wolk aan onzekerheid
Er is veel discussie over het verband tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. Wat voor bewijs bestaat er eigenlijk? Ronald Veldhuizen verkent dit onderwerp in de Volkskrant.
Zijn parkinson, mijn berg
Sander beklimt Peak Lenin en draagt zo bij aan onderzoek naar parkinson.
Prof. Dr. Vincenzo Bonifati ontvangt Melvin Yahr Award en geeft lezing
Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Professor Vincenzo Bonifati, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van Stichting ParkinsonFonds, de prestigieuze Melvin Yahr Award heeft ontvangen. Hij had de eer om de bijbehorende lezing te geven tijdens het internationale IAPRD-congres in Lissabon.
Boksen met de ziekte van Parkinson – kom je meedoen?
Bij Only Friends in Amsterdam wordt sinds kort Parkinson Boxing aangeboden. Dennis en Myron hebben een prachtig verhaal dat ze graag met je delen!
Kwaliteit van leven door DBS – Deep Brain Stimulation
Conny onderging recentelijk een Deep Brain Stimulation – DBS – operatie. Lees haar motiverende verhaal.
Meer praktische hulp na de diagnose ziekte van Parkinson
Ingrid is 45 en heeft jonge kinderen. Ze heeft recentelijk gehoord dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Lees haar krachtige verhaal!
Het leven met de ziekte van Parkinson kan ook heel mooi zijn
Harmen is 36 als bij hem de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld. Lees snel zijn inspirerende verhaal!
Zonder mijn deep brain stimulation – DBS – zou ik niet zijn wie ik nu ben.
Theo heeft zeven jaar geleden een DBS – Deep Brain Stimulation – operatie ondergaan.
Een lawine aan berichten tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week
Tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week keken we elke dag met iemand mee die op een eigen manier met parkinson leeft.
Prof. dr. Rob de Bie wil een beter leven voor mensen met de ziekte van Parkinson
Prof. dr. Rob de Bie en zijn team onderzoeken de mogelijkheid om impulscontrolestoornissen bij mensen met de ziekte van Parkinson te behandelen met Deep Brain Stimulation (DBS). Door dit onderzoek kunnen we niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook de bijwerkingen van medicatie verminderen en de afhankelijkheid van pillen verminderen. Dit heeft niet alleen een direct effect op de klinische praktijk, maar ook op het dagelijks leven van patiënten en hun dierbaren.
Parkinsonboksen is meer dan boksen
Leon Pijnenburg staat aan de start van parkinsonboksen in Nederland en hij ontwikkelde samen met zijn vader de HarLeon methode.
Obstakels overwinnen voor parkinson
Rob van Bree overwint obstakels voor parkinson
Asperges voor parkinson
In de kop van het mooie Noord-Holland te Warmenhuizen zijn Sem en Kay Broersen in 2013 als jonge jongens van 16 en 18 begonnen als aspergetelers.
Je leven eindigt niet bij de diagnose ziekte van Parkinson
Martine is sportief, zelfstandig en niet voor één gat te vangen. Ook niet door de ziekte van Parkinson. Martine zegt zelf: Je leven eindigt niet bij de diagnose parkinson!
Natuurfoto’s voor parkinson.
Eind 2022 verkocht Fred Bisschop via onze actiesite zijn eerste kalender met natuurfoto’s. Zijn doel? Geld ophalen voor fundamenteel onderzoek.
Je verdient een kans als je de ziekte van Parkinson hebt!
Het stormt hard wanneer wij Paul spreken. Isha roert zich over het land. Op een van de iconische bruggen van Rotterdam grijpen toeristen zich vast aan de reling terwijl ze uit alle macht een selfie proberen te maken
Toon Meesters vroeg om donaties voor parkinson.
Toon Meesters nam als veearts afscheid van het werkende leven. Hij wilde liever geen cadeaus maar vroeg in plaats daarvan om donaties voor parkinson. De ziekte die zijn grote inspirator, zijn vader, had.
Verplicht uit elkaar getrokken. Een verhaal over MSA.
Vijftien jaar geleden werd Rob gediagnosticeerd eerst met parkinson en later met het parkinsonisme MSA. De laatste drie jaar van zijn leven woonde Rob in een verpleeghuis waar hij vijf maanden geleden overleed.
Kracht en positiviteit. Je doet er gewoon nog toe!
Marian komt in actie om geld op te halen in de strijd tegen parkinson. Op 24 februari kun je in Jimmy’s Sportclub in Drachten meesporten. Kracht en positiviteit staan centraal op deze dag.
Vierduizend oliebollen voor Parkinson!
Voor de tweede keer op rij heeft Stichting EemsmondSport samen met Avia Farmsum op 29 en 30 december oliebollen gebakken voor het goede doel. Dit jaar was dat voor Stichting ParkinsonFonds. En zo’n bakactie trekt al snel de aandacht van de hele omgeving. Bij de overhandiging van de cheque vertelden Nanko, Truus, Alex en Jolanda uitgebreid over de twee succesvolle dagen.
Wandelen in de winter
Sjoerd is begin november gestart met zijn zogeheten ‘through-hike’ van het Pieterpad. Misschien wel de bekendste LAW van Nederland. Sjoerd besloot juist in de maand november te gaan wandelen, in zijn eentje, met een rugtas en een tent op zijn rug voor ParkinsonFonds. Tja dan willen wij natuurlijk heel graag weten waarom?! Wij spraken met hem voorafgaand aan en na afloop van zijn wandelavontuur.
Alleen als je afscheid kunt nemen van dat wat je kon, openen zich nieuwe wegen
Kees van den Berg is 69 jaar, hij houdt van hardlopen, is hardlooptrainer bij AV23, heeft de ziekte van Parkinson en hij geeft hardlooptraining aan mensen met parkinson. In een openhartig gesprek vertelt Kees over het trainerschap en parkinson.
Als een feniks uit mijn as herrezen
Het was een bucketlist-item; het finishen van een triatlon voor haar 50e. Vanuit de wens dit te doen ging Sabina van der Meer trainen. Haar triatlon voor John. De vader van Elwin, haar eerste grote liefde die op zijn 36e om het leven kwam bij een ski ongeluk. John, die altijd in het leven bleef van Sabina na het verlies van zijn zoon. John, die een aantal jaar geleden Parkinson kreeg. Sabina vertelt je graag over haar leven en haar triatlon voor John.
Patientenverhaal – Nicole
Niet zo lang geleden deden wij een oproep aan jonge mensen met de ziekte van Parkinson om met ons in gesprek te gaan. Nicole uit het Zuid-Limburgse Schinnen reageerde op deze oproep. Ze was negenendertig toen ze de diagnose kreeg, nu veertien jaar geleden. Haar verhaal is er een van pieken en dalen, van twee keer een duodopapomp en van Deep Brain Stimulation. Een verhaal om niet te vergeten en een verhaal dat we daarom graag delen. Lees je mee?
Poëzie voor parkinson update
Op 12 december om 12 uur sloot de gedichtenwedstrijd poëzie voor parkinson. De wedstrijd waar deelnemers zich lieten sponsoren voor de woorden die zij schreven. De gedichten van alle deelnemers met een bedrag hoger dan 100 euro worden op moment van schrijven beoordeeld door een deskundige jury.
Parkinson – Stil verdriet of tranendal
In een intieme setting heeft Bram de Jong gisteren zijn boek: ‘Parkinson – Stil verdriet of tranendal’ gepresenteerd. Wij mochten daarbij aanwezig zijn. Bram sprak over zijn ziekte en over waarom hij het boek schreef.
Bewogen levens
Afgelopen zomer besloot Ger Dullens om een digitale collectebus aan te maken. De reden? Hij en zijn Judith keken elkaar 25 jaar geleden voor het eerst in de ogen en dat moment mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Ger organiseerde een high-tea in twee sessies in het verzorgingshuis waar Judith inmiddels woont. Op die manier kon iedereen erbij zijn. Wij spraken met Ger en Judith op de kamer van Judith. Zij heeft de ziekte van Parkinson en beginnende Parkinson-dementie.
Een mooi verhaal en een cheque van 2000 euro
Op zondag 3 september vond in Egmond aan Zee de zeedorpendag plaats. In de regio beter bekend als de Lankiesdag, vernoemd naar de landjes in het duingebied waarop leden van de vereniging zelf groenten, fruit en bloemen mogen verbouwen. Iedere twee jaar kiest het bestuur een aantal goede doelen uit om de opbrengst van de dag aan te schenken. Lokale goede doelen en ook een landelijk goed doel. Waarom wij als goed doel werden uitgekozen?
Een oplossing om het lijden van parkinsonpatiënten te verlichten
Begin augustus maakte Berry Westerbeek een pagina aan op ons actieplatform omdat hij voor zijn zeventigste verjaardag geen cadeautjes wilde maar donaties voor onze stichting. Dat vinden wij bijzonder en zo kwamen we aan tafel bij Berry en zijn dochter Jolanda Houtveen.
Facetten van het leven met de ziekte van Parkinson
In een mooi en diepgaand gesprek vertelde meneer De Jong ons over zijn ziekte van Parkinson en zijn leven. Lees je mee?
“Parkinson heb je niet alleen”
Meneer Vlak maakte een digitale collectebus aan om zijn negentigste verjaardag te vieren. Hij vroeg geen cadeaus, maar donaties voor Stichting ParkinsonFonds. Een prachtig gebaar!
Extra goede oliebollen
Aan het begin van dit jaar zocht Jolanda Bontrop van Avia Farmsum contact met ons op. Zij vroeg ons hoe zij voor ons een oliebollenbakactie kon opzetten. Of er misschien een actieplatform was en hoe zij daar gebruik van kon maken?
Voor meer dan alleen mijn eigen ego
In het begin van dit jaar besloot Chudi Uzozie om een hele marathon te lopen en specifiek zelfs de marathon van Amsterdam. Hij maakte een pagina aan op ons actieplatform en zo kwamen wij in contact met hem.
Jouw woorden hebben waarden! Schrijf je mee?
Vandaag is de inschrijving geopend voor de gedichtenwedstrijd poëzie voor parkinson. De wedstrijd waar jouw woorden helpen in de zoektocht naar het antwoord op de ziekte van Parkinson. Doe mee en deel dit bericht met al je vrienden en familieleden.
Geluk is een keuze: een openhartig interview met auteur en parkinson-patiënt Toon Griffioen
Toon Griffioen schreef het boek ‘Goed mis’ – een verhalenbundel. In deze bundel blikt hij op een luchtige wijze terug op zijn eigen leven. Hij verweeft zijn recente ervaringen met parkinson met deze herinneringen.
Liefde en verlies: Meneer Postma vertelt over Guus en de strijd tegen parkinson
Meneer Postma is een groot voorstander van meer aandacht voor de ziekte van Parkinson, een aandoening die hij beschrijft als “ronduit mensonterend”. Deze ziekte heeft, na acht jaar van progressieve symptomen, het leven van zijn geliefde Guus geëist.
Word jij mijn nieuwe collega? – Vacature Medewerker Service en Contact
Word Medewerker Service en Contact bij ParkinsonFonds in Hoofddorp. Help bij donateurs en onderzoek. Solliciteer vandaag nog!
Het schijnbaar onmogelijke mogelijk maken
Gidy Koopmans is het nieuwe bestuurslid van Stichting Parkinsonfonds. Maak hier kennis met hem en zijn doelen voor als bestuurslid.
Gerjan: ‘Jarenlang zonder diagnose of begeleiding; het was zenuwslopend’
De moeder van Gerjan heeft MSA-C, een zeldzame degeneratieve neurologische aandoening. Parkinsononderzoek levert soms ook ontdekkingen op over deze ziekte.
Aan wie geeft Han het stokje door?
Vorig jaar liep Han Hoegen zijn laatste marathon, de Amsterdam Marathon. Zijn parkinson zorgt ervoor dat hij dit in de toekomst niet meer kan doen. Hij heeft een lange marathon carrière achter de rug: hij liep er maar liefst 29. Hij draagt graag het stokje over… aan jou?
Dominique: ‘Yoga kan helpen je lijf – met parkinson – opnieuw te leren kennen’
Onlangs verscheen het (oefen)boek Yoga4Parkinson, geschreven door Marjan Overdiep en Dominique Prins-König. Dominique gaf al eerder een interview aan ons, over haar diagnose op 49-jarige leeftijd en haar relatie met yoga. Het nieuwe boek geeft mensen met parkinson zelf handvatten om aan yoga te doen.
Tom van den Belt: ‘De keramieken neusbeker kan een gamechanger zijn’
Veel mensen met parkinson (en ook met andere neurogeneratieve aandoeningen) hebben moeite met het maken van de drinkbeweging. De kans op verslikken is groot. Daarvoor bestaan tegenwoordig gelukkig de zogeheten ‘neusbekers’.
Breiclub Westvoorne schenkt € 500 aan ParkinsonFonds.
De breiclub bestaat uit een enthousiaste groep dames die in het seniorencomplex wonen of daarbuiten. Zij handwerken heel het jaar door. De handgemaakte spullen, zoals gehaakte kussens, schorten, tassen of een gehaakte sprei, worden vervolgens verkocht. De opbrengst van de verkoop schenken ze vervolgens aan goede doelen.
Vader en dochter vragen aandacht voor parkinson door duo-gedicht
Gerrit Weening heeft sinds 4 jaar de diagnose parkinson. Zijn dochter Annechien schreef kort na de diagnose een gedicht over de ziekte van haar vader. Een paar weken geleden liet ze het hem lezen. Hij reageerde met een gedicht terug. Samen vragen ze nu met dit ‘duo-gedicht’ aandacht voor de gevolgen van parkinson.
Video interview met prof. dr. Amalia Dolga en prof. dr. Arjan Kortholt over hun LRRK2 onderzoek
Er zijn aanwijzingen dat in de hersenen en het afweersysteem de problemen beginnen. Prof. dr. Amalia Dolga en prof. dr. Arjan Kortholt doen onderzoek naar microglia (de ‘afweercellen in de hersenen’) en hun rol in dit proces. Het is onmogelijk om dit onderzoek te doen op levende patiënten; Dolga ontwikkelde een techniek om het te doen met stamcellen.
Harvey loopt de Amersfoort Marathon voor zijn broer, die parkinson heeft
Harvey (22) en zijn broer Stuart (31) zijn close. Vorig jaar kreeg zijn broer de diagnose parkinson, tot grote verbazing van iedereen. Om Stuart een hart onder de riem te steken, loopt Harvey nu de Amersfoort Marathon om geld in te zamelen voor fundamenteel onderzoek.
Hannah loopt de Rotterdam Marathon voor opa Pieter
Hannah loopt de Rotterdam Marathon. Daar zit een bijzonder verhaal achter, het verhaal van opa Pieter.
De 40e marathon van Roel: voor Peter, tegen Parkinson
Door Corona heeft hij er 2 jaar op moeten wachten, maar op10 april liep Roel Leeuwis eindelijk zijn 40e marathon.
Jubileum magazine ter ere van 25 jaar ParkinsonFonds!
25 jaar ParkinsonFonds! Speciaal ter ere van dit jubileum besloten we een jubileum magazine te maken. Een prachtig magazine, al zeggen we het zelf.
René van Helsdingen: hoe prachtig pianospel en parkinson tóch samengaan
Zodra de gasten arriveerden op het feestelijk diner ter ere van 25 jaar Stichting ParkinsonFonds, werden ze verrast met live jazzmuziek gespeeld door het René van Helsdingen Trio. René (66) was ook één van de genodigden; hij schoof later aan bij het diner. In 2018 kreeg hij de diagnose parkinson.
Yoga, boksen, dansen en wandelen
Elf jaar geleden begon Irene Sarjadi (63) opeens te sukkelen met haar gezondheid. Het duurde zeven jaar voordat medici de diagnose parkinson vaststelden. Irene was er slecht aan toe en kon soms niet eens meer opstaan. Tot ze besloot haar ziekte ‘helemaal anders’ aan te pakken. “Nu kan ik weer functioneren als ieder ander, en zelfs kaarsrecht op hoge hakken lopen.”
Bert heeft RBD: een slaapstoornis die een relatie heeft met de ziekte van Parkinson
Bert (59) kwam bij de huisarts met klachten van voortdurende moeheid. Na een lange periode van onderzoeken blijkt dat hij de slaapgedragsstoornis RBD heeft. Hierdoor heeft hij veel kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson.
De Vierdaagse: loop je mee voor het ParkinsonFonds?
Elke kilometer die u tijdens de Vierdaagse loopt, kan bijdragen aan meer fundamenteel onderzoek naar parkinson. Hoe?
Van tulpenbollen pellen in de vakantie naar een parkinson diagnose jaren later!
Els kreeg weinig tijd om stil te staan bij haar diagnose parkinson. Haar man werd tegelijkertijd ook ziek. Nu zijn ze elkaars mantelzorgers.